Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Makgregors kļūst par pagaidu UFC čempionu

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Makgregors kļūst par pagaidu UFC čempionu
Konors Makgregors
Foto: mmajunkie.com

Pazīstamais īru MMA cīkstonis Konors Makgregors (18-2-0) kronēts par pagaidu UFC pusvieglā svara čempionu. Viņš cīņu šova „UFC 189” vakara galvenajā mačā otrajā raundā ar tehnisko nokautu uzvarēja amerikāni Čadu Mendesu (17-3-0).

Cīņu šovā „UFC 189” skandalozajam Konoram Magregoram cīņu būrī bija ieplānota tikšanās ar pašreizējo UFC pusvieglā svara čempionu Hosē Aldo (25-1-0), taču čempions īsi pirms mača guva savainojumu un cīņu vajadzēja atcelt.

Lai arī Makgregoram, kura dēļ uz šo šovu tika pirktas vairums biļešu, nebūtu jāizlaiž šis pasākums, Aldo vietā tika atrasts Čads Mendess un viņiem tika piedāvāts paspēkoties par pagaidu UFC pusvieglā svara čempiona jostu. Pirms šīs cīņas abi titula pretendenti viens otram veltīja daudz neglaimojošu vārdu, taču visas domstarpības tika atrisinātas cīņu laukumā.

Jau pirmais raunds aizritēja diezgan asā un skatāmā cīņā. Cīkstoņi daudz strādāja stājā un bieži apmainījās ar atklātiem sitieniem. Mendesem dažas reizes sanāca nogāzt īru parterā, kur viņam pārsita uzaci, taču tas bija par maz, lai uzvarētu.

Otrais raunds atšķirībā no pirmā, gandrīz visu atvēlēto laiku tika pavadīts parterā. Vadošajā pozīcijā atradās Čads, savukārt Konoram atlika strādāt no apakšas, kas netraucēja viņam izdarīt sitienus ar elkoņiem.

Otrā raunda izskaņas fāzē sportisti piecēlās kājās, lai maču turpinātu stājā. Sitienu apmaiņas brīdī Mendess izlaida vairāku sitienu sēriju un tika noguldīts uz ringa dēļiem. Ringa tiesnesis apstādināja cīņu, līdz ar to nodrošinot Konoram Makgregoram uzvaru ar tehnisko nokautu.

Īrs, kura kontā septiņpadsmit uzvaras ar nokautu, kļuva par jauno pagaidu UFC pusvieglā svara čempionu.

Loulers nosargā UFC pusvidējā svara čempiona jostu

UFC pusvidējā svara čempions amerikānis Robijs Loulers (26-10-0) cīņu šovā „UFC 189” aizvadīja sava pērnā gada decembrī izcīnītā titula pirmo aizstāvības cīņu. Cīņu būrī viņš dūres krustoja ar talantīgo kanādieti Roriju Makdonaldu (18-3-0), kuru viņš vienreiz jau uzvarēja 2013. gadā.

Pirmais raunds aizritēja mierīgā cīņā, bet otrajā sportisti kļuva aktīvāki. Cīkstoņi apmainījās ar vairākiem precīziem sitieniem, ko varēja labi redzēt abu sejās. Makdonalda ģīmetni rotāja daži sasitumi un pušumi, savukārt čempiona seja izskatījās nedaudz labāk.

Trešo piecu minūšu raundu ar spēka pārsvaru uzsāka Loulers, taču raunda izskaņā viņš izlaida Rorija raidīto sitienu ar kāju, kurš pamatīgi satricināja viņu. Kanādietis metās uzbrukumā, lai šajā raundā beigtu cīņu, taču amerikānis „izdzīvoja”. Ceturtajā raundā arī tika izdarīti ļoti daudz sitienu abu atlētu izpildījumā, un raundu varētu vērtēt kā līdzvērtīgu.

Izejot uz piekto raundu, Rorija Makdonalda seja pilnībā bija nosmērēta ar asinīm. Kanādieti raunda sākumā izlaida vēl pāris sitienu un nokrita uz muguras, aizsedzot seju. Ringa tiesnesis apstādināja cīņu. Uzvaru ar tehnisko nokautu izcīnīja Robijs Loulers, nosargājot savu UFC čempiona titulu.

„UFC 189” rezultāti:

Nr.UzvarētājsZaudētājsMetodeRaundsLaiks
1.Conor McGregorChad MendesTKO (punches)24:57
2.Robbie LawlerRory MacDonaldTKO (punches)51:00
3.Jeremy StephensDennis BermudezTKO (knee; punches)30:32
4.Gunnar NelsonBrandon Thatchsubmission (rear-naked choke)12:54
5.Thomas AlmeidaBrad PickettKO (flying knee)20:29
6.Matt BrownTim Meanssubmission (guillotine choke)14:44
7.Alex GarciaMike Swickdecision (unanimous)35:00
8.John HowardCathal Pendreddecision (split)35:00
9.Cody GarbrandtHenry Brionesdecision (unanimous)35:00
10.Louis SmolkaNeil Seerydecision (unanimous)35:00
11.Cody PfisterYosdenis Cedenodecision (unanimous)35:00

Izmantotie resursi:
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...

  +1 [+] [-]

, 2015-07-12 19:44, pirms 9 gadiem
Laikam labaakais main card kuru esmu redzeejis. Lawler-Macdonald gada labaakaa ciinja. Stephenam un Almeidam super nokauti ar celiiti. Mcgregora uzvara bija gaidaama. Nu un Aldo jaabeidz simuleet un kaut kad rudenii vai gada beigaas beidzot jaaciinaas ar Konoru.

  +1 [+] [-]

, 2015-07-12 20:31, pirms 9 gadiem
kas par cīņām , ak dievs , nav vārdu vienkārši WOW. Aldo veseļojies būs sū*i tev , Konors nāk pēc tevis.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2015-07-12 21:42, pirms 9 gadiem
Čadam vienkārši pietrūka izturības, savādāk gailīti būtu palicis bez sekstes... Bet tas jau ar ir saprotams - nebija pietiekoši laika, lai uzkačātu izturību!

Bet no otras puses - līdz ko Konors beidza tēlot gaili un sāka izrādīt cieņu pretiniekam, tad pēc pāris sekundēm tas arī krita, bet te atkal jāatgriežas pie sākumā minētā - ja Čads jau nebūtu bez elpas vai arī tad Konors viņu tik viegli noķertu...!?!

Labi - tā tik lieka filozofēšana no manas puses par to kā būtu, ja būtu - ir kā ir un pie tā arī paliksim!

  -1 [+] [-]

, 2015-07-12 22:32, pirms 9 gadiem
Elpa viņam nebija tapēc, ka pirmajā raundā tika labi apstrādāts korpuss, nejau tapēc, ka nebija sagatavojies... Gregors zvērs ar lielu sirdi!!! Malacis!

     [+] [-]

, 2015-07-12 22:39, pirms 9 gadiem
Tieši tā,piekrītu Gunarelli,laiks Mendesam priekš izturības uzkačāšanas šeit nebija faktors,bet gan Konora kājas Mendesa kunģī...(pēc pāris sitieniem jau mini Mendess elpoja savādāk)
Vispār izskatās,ka priekš featherweight Konoram ir ļoti spēcīgi sitieni un ka Aldo noliks jostu

     [+] [-]

, 2015-07-14 03:56, pirms 9 gadiem
Nez, es gan teiktu, ka Čeds vienīgi varēja nomest svaru 2 nedēļās. Iesvērās arī tāds mazliet "mīksts", liesums nebija tas.

Nu nav tas pats, kas sagatavoties pretiniekam un dabūt savu labāko formu uz treniņa beigām. Bija labi momenti, bet pieeja uz kājām pret Konoru gan garām, bet tas jau viņam pēdējās četras cīņas, ka pārāk stacionārs. Kā pret Guida viņš darīja un pirms tam - viņš gan iekšā, ārā. Kustās. Tagad īpaši uz pirkstgaliem nesprēgā.

Te gan nostājās, iesakņojis kājas kā tāds dižkoks, pret pretinieku, kam nevajag mērīt distanci, hujārī kak ņeh*j un ar tādu čābīgu zodu. Vienkārši stāv, kur nevar aizsniegt un ēd sitienus it kā viņš varētu to atļauties. Un nokusa superātri.

Biju mazliet pārsteigts, cik ļoti lielāks šķita īrs, ar augumu un rokām.

Par Lauleru/Makdonaldu gan nesaprotu. Pirmās 9 min mēsls/vienas rokas plaukstiņpolka, tad nelielas dzirksteles, tad aiziet 3 un 4 raunds aktīvāk. It kā prikols, ka bija mazliet čābīgi un izvilka uzvaru, bet kaut kā - gada cīņa? Nezinu.

  +1 [+] [-]

, 2015-07-14 10:47, pirms 9 gadiem
Mendess tiešām galīgi nebija tas pats, kurš pret Aldo pēdējā cīņā, kur viņš aktīvi gāja uz priekšu visus 5 raundus un tīri labi turēja sitienus. Te no paša sākuma uzreiz muka un stāvēja uz vietas kā sabijies 2.klasnieks. Bet, ja godīgi, tā ir paša vaina, jo parasti augšējā gala cīkstoņi nekad nepiekrīt uz tādām avantūrām aizvietot 2 nedēļas iepriekš. Aizvieto parasti kaut kādi vidējā gala censoņi, kam tā ir liela iespēja. Prātīgāk tomēr būtu bijis pagaidīt un kārtīgi sagatavoties.
Var saprast Mendesu, jo pēkšni tomēr priekšā iespēja cīnīties par jostu un ne pret Aldo, kas viņam 2x jau neizdevās, tomēr stratēģiski nebija pareizi. Vajadzēja pagaidīt Aldo un Makgregora cīņu un, ja vinnētu Makregors, tad viņš varētu cīnīties pret to pašu pretinieku, tomēr jau ar iespēju ilgu laiku gatavoties tieši šai cīņai un par īsto, nevis pagaidu jostu.

     [+] [-]

, 2015-07-14 12:48, pirms 9 gadiem
Mendess izskatījās mazliet netipiski sev tāpēc ka Konors viņu jau pirms cīņas bija verbāli iespaidojis.
Īrs par savu uzvaru un prasmēm runāja tik pārliecinoši,ka pretinieks zemapziņā sāk tam ticēt,lūk arī rezultāts.

     [+] [-]

, 2015-07-15 00:36, pirms 9 gadiem
Hawaiian3101 rakstīja: Mendess izskatījās mazliet netipiski sev tāpēc ka Konors viņu jau pirms cīņas bija verbāli iespaidojis.
Īrs par savu uzvaru un prasmēm runāja tik pārliecinoši,ka pretinieks zemapziņā sāk tam ticēt,lūk arī rezultāts.
Tikai neprofesionāli ar tik lētiem murgiem var verbāli ietekmēt, piemērs nav tālu jāmeklē- urļikīi uz ielām dažus labus pieklājīgus, spēcīgus džekus tā noliek bez cīņas, tā ka tas nevarētu būt iemesls. Drīzāk piekrītu tam, ka Mendess nebija gatavs, par īsu tas sagatavošanās laiks bija (lai gan pats teica, ka izsitīšot caurumu Konora galvā) Vēl kas man sāk likties aizdomīgi tad tas ir šīs te pusgada garumā veiktās pirmscīņas reklāmas + konferences, ceļošanas un tikšanās ar faniem un ažiotāžas celšana kam seko mistiskas traumas un cīņas par pagaidu titulu (kas nav pirmo reizi) un kam seko cīņa par neapstrīdamo titulu (kas nav pirmo reizi) Manuprāt, ilgtermiņā tas biznesam nebūt neskādē un tāds kakustūmējs Dana Vaits tik varko no visa tā (pataupa nepārtrauktu intrigu) jo reāli domājot neticu, ka Aldo baidās no Konora un šaubos ka mazliet sāpoša riba viņu atturētu no cīņas- tas jau ir goda un pašcieņas jautājums. Lai vai kā viņam tak tā pat nāksies cīnīties pret Konoru un viņs tak jaunāks un ātrāks nepaliek.

     [+] [-]

, 2015-07-15 02:34, pirms 9 gadiem
guily rakstīja: Tikai neprofesionāli ar tik lētiem murgiem var verbāli ietekmēt, piemērs nav tālu jāmeklē- urļikīi uz ielām dažus labus pieklājīgus, spēcīgus džekus tā noliek bez cīņas, tā ka tas nevarētu būt iemesls. Drīzāk piekrītu tam, ka Mendess nebija gatavs, par īsu tas sagatavošanās laiks bija (lai gan pats teica, ka izsitīšot caurumu Konora galvā) Vēl kas man sāk likties aizdomīgi tad tas ir šīs te pusgada garumā veiktās pirmscīņas reklāmas + konferences, ceļošanas un tikšanās ar faniem un ažiotāžas celšana kam seko mistiskas traumas un cīņas par pagaidu titulu (kas nav pirmo reizi) un kam seko cīņa par neapstrīdamo titulu (kas nav pirmo reizi) Manuprāt, ilgtermiņā tas biznesam nebūt neskādē un tāds kakustūmējs Dana Vaits tik varko no visa tā (pataupa nepārtrauktu intrigu) jo reāli domājot neticu, ka Aldo baidās no Konora un šaubos ka mazliet sāpoša riba viņu atturētu no cīņas- tas jau ir goda un pašcieņas jautājums. Lai vai kā viņam tak tā pat nāksies cīnīties pret Konoru un viņs tak jaunāks un ātrāks nepaliek.
Es neteiktu, ka tieši vārdi, bet tas, ka nav tās pašas prasmes atcirst labi pretī. Arī tas, ka neizrāda tipisku cieņu, un trakāk ir tad, kad reāli grib tāpat "sist pretī". Nu nav tā asprātība un nav ko sacensties, citādi vēl pēc lielāka tirliņa izskatīsies un uzvilksies.

Par pagaidu titulu - vienkārši preštiža pēc. Galvenā cīņa, otra ir titulcīņa. Kaut ko vajadzēja likt galdā.

Negribētu arī redzēt Aldo uz kādiem 80% pret Makgregoru. Tā kā labi, ka tā. Makgregors arī ar kārtīgu uzvaru.

     [+] [-]

, 2015-07-16 12:47, pirms 9 gadiem
Un kā vēl verbāli var ietekmēt,nevajag salīdzināt urļika dir$anu un čali(Makgregoru),kurš,šajā gadījumā,arī ir profesionāls faiteris un ir izskatījies pietiekami pārliecinoši oktagonā.
Sulīga dir$ana var izsist no ritma,ne visus,bet šoreiz uz Aldo un Mendesu mazliet,šķiet,nostrādāja.
Trash talks arī ir jāmāk un tas nav tikai cīņas popularizēšanai.

     [+] [-]

, 2015-07-17 09:27, pirms 9 gadiem
Hawaiian3101 rakstīja: Un kā vēl verbāli var ietekmēt,nevajag salīdzināt urļika dir$anu un čali(Makgregoru),kurš,šajā gadījumā,arī ir profesionāls faiteris un ir izskatījies pietiekami pārliecinoši oktagonā.
Sulīga dir$ana var izsist no ritma,ne visus,bet šoreiz uz Aldo un Mendesu mazliet,šķiet,nostrādāja.
Trash talks arī ir jāmāk un tas nav tikai cīņas popularizēšanai.
Ja tādus kā Aldo un Mendess varētu ietekmēt ar vārdiem tad viņi nebūtu tur kur ir. Tā, ka līdz galam tavai hipotēzei nepiekrītu. Tā uzbrūkošā un šad tad arī asprātīgā d!ršana ir tikai labs šovs, kas piesaista cīņai lielāku uzmanību. Plus tā dod labu motivāciju abiem pretiniekiem- viens negrib palikt muļķa lomā savu vārdu dēļ kā Čels Sonens un neskaitāmi citi, savukārt, otrs ir motivēts pēc iespējas sāpīgāk aizvērt runīgo muti. Un kuram šajā gadījumā ir lielāka spriedze droši vien var arī gari diskutēt.

     [+] [-]

, 2015-07-18 17:25, pirms 9 gadiem
guily rakstīja: Ja tādus kā Aldo un Mendess varētu ietekmēt ar vārdiem tad viņi nebūtu tur kur ir. Tā, ka līdz galam tavai hipotēzei nepiekrītu. Tā uzbrūkošā un šad tad arī asprātīgā d!ršana ir tikai labs šovs, kas piesaista cīņai lielāku uzmanību. Plus tā dod labu motivāciju abiem pretiniekiem- viens negrib palikt muļķa lomā savu vārdu dēļ kā Čels Sonens un neskaitāmi citi, savukārt, otrs ir motivēts pēc iespējas sāpīgāk aizvērt runīgo muti. Un kuram šajā gadījumā ir lielāka spriedze droši vien var arī gari diskutēt.
Nu, nu, šādi muldoņas reti parādās, un tur nav tikai lieta par necieņas izrādīšanu, bet arī par asprātību, kas arī dara to dzēlienu.

Pliki pateikt, ka "izsmērēsi" nav tas pats, kas nosaukt dominējošu čempionu par sīku, zirņa galvas brazīļu punduri, kura spējas uz kājām ir vai nu iesācēja vai viduvējā līmenī. Te nav runa par ticību savām spējām, bet arī klaju necieņu ar pārspīlējumiem.

Kā šo uztver pretinieks ir cita lieta. Ar domu pēc iespējas ātrāk iesist, izslēgt un ka redzot jau otrpus ringam sirds sāk sisties - ļoti laba augsne kļūdām.

     [+] [-]

, 2015-07-21 16:32, pirms 9 gadiem
yahooo rakstīja: Ir divi Mendesi- viens, kurš gatavojies pilnu nometni, bet pavisam cits ir tas, kuram bija tikai 17 dienas.
Neviens viņam nelika cīnīties ar Conoru, turklāt, Conors gatavojās Aldo.