Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

CWFC cīkstonis Jakobsens Jūrmalā uzveic Kozlovu

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

CWFC cīkstonis Jakobsens Jūrmalā uzveic Kozlovu
Aleksandrs Jakobsens (no kreisās), Rolands Mikalauskas, Jurijs Kozlovs
Foto: GL Sports Photography

Vakardien Latvijā viesojās pazīstamais norvēģu cīkstonis Aleksandrs Jakobsens (3-1-0), kurš piedalījās Jūrmalā notiekošajā cīņu pasākumā „Jomas svētku cīņas”. Viņš aizvadīja MMA cīņu ar Latvijas amatieru čempionu MMA Juriju Kozlovu (0-1-0), kurā svinēja ātru uzvaru.

Divdesmit septiņus gadus vecajam Aleksandram Jakobsenam, kuram bija veiksmīga karjera amatieru un profesionālajā boksā, šobrīd ir līguma attiecībās ar Eiropas lielāko MMA organizāciju CWFC (Cage Warriors).

Neskatoties uz līgumu ar britu organizāciju, viņam ir ļauts startēt arī zem citu organizāciju karogiem un viņš šo iespēju izmanto. Jakobsens jau otro reizi viesojas Latvijā, lai aizvadītu MMA maču. Pirmā parādīšanās uz Latvijas MMA skatuves norvēģim notika pērnā gada novembrī Tukumā, kad viņš visai viegli tika galā ar Žanu Barsukovu (1-3-1).

Šoreiz Jakobsens cīnījās Jūrmalā un viņam pretī stājās bijušais Sambo cīkstonis, Latvijas čempions MMA (amatieriem) Jurijs Kozlovs. Diemžēl Jurija arsenāls bija par īsu, lai spētu konkurēt ar pieredzes bagāto Aleksandru.

Jau pēc pirmās saķeršanās sportisti nokrita zemē un turpināja divkauju parterā. Vadošajā pozīcijā atradās Jakobsens, kurš lietderīgi izmantoja šo situāciju, un pielietojot žņaugšanas paņēmienu izcīnīja uzvaru.

„Jomas ielas svētku cīņas” rezultāti:

DisciplīnaUzvarētājsZaudētājsMetodeRaundsLaiks
K1Ņikita LeskovičsVladislavs Golubevsdraw33:00
K1Iļja IvanovsVladislavs Tumevičsdraw33:00
K1Dāvids JezdovskisEdvīns EinisTKO21:02
K1Nikolajs ČubrēvičsŅikita LeskovičsDecision33:00
BokssDiāna AleksejenkoJeļena KazakovaDecision32:00
BokssStaņislavs LukašēvičsAleksandrs BaranovsTKO (retired)23:00
MMAAlexander JacobsenJurijs KozlovsSubmission11:10

Izmantotie resursi:
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...