Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Mameds Halidovs atteicies parakstīt līgumu ar UFC

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Mameds Halidovs atteicies parakstīt līgumu ar UFC
Mameds Halidovs
Foto: mmamania.com

Pazīstamais čečenu izcelsmes poļu vidējā svara MMA cīkstonis Mameds Halidovs (25-4-0), kurš startē zem poļu organizācijas KSW karoga, atteicis UFC noslēgt ar viņiem līgumu, jo sportistu neapmierinājusi organizācijas piedāvātā finansiālā puse, ziņo fightersonlymag.com

UFC ar Mamedu Halidovu vēlējusies noslēgt vienošanos uz četrām cīņām, un piedāvājusi sportistam par katru cīņu 20,000 ASV dolāru. Taču polis no šī viņaprāt „smieklīgā” piedāvājuma atteicies, attaisnojoties uz to, ka viņš KSW rindās par cīņu saņem par desmit tūkstošiem vairāk. Eiropā populārais sportists pārejot uz ASV var zaudēt sponsoru naudas, ko viņi tagad grib kompensēt uz UFC rēķina.

”Ja ieskatās līguma nosacījumos par pirmo un otro cīņu, tad var izsecināt, ka tie nav īpaši pieņemami. Ja prasības būtu normālas, es piekristu un parakstītu līgumu. Neapgalvoju, ka ASV visi mani pazīst, taču tomēr es neesmu anonīms MMA pasaulei,” izteicies KSW pussmagā svara čempions Mameds Halidovs.

„Maikls Bispings par katru cīņu saņem piecsimt tūkstošus dolāru, taču reitingos viņš atrodas zemāk par mani. Es saprotu, ka viņš par zvaigzni kļuvis tur, kas prasīja viņam ne mazums pūļu un laika… Taču no savas puses es nevaru piekrist pazemojošiem nosacījumiem. UFC saviem cīkstoņiem prasa aizraujošus mačus, bet es ar savām cīņām ASV un Japānā esmu pierādījis, ka varu parādīt tieši to ko viņi vēlas. Un nedomāju, ka man vēlreiz kaut kas jāpierāda.”

„Saprotu, ka tas ir bizness, taču, ja viņi manī nesaskata nopietnu spēlētāju, tad es neredzu jēgu cīnīties zem šīs organizācijas.”

Halidova nostāju īsti nesaprot „Zuffa”, kura poļu sportistam par cīņu piedāvājusi ne tikai divdesmit tūkstošus dolāru, bet tikpat arī par uzvaru. Pie tam, skaistas uzvaras gadījumā Halidovam tāpat kā citiem sportistiem ir iespēja nopelnīt vēl kādu no naudas bonusiem ko piešķir par skaistāko cīņu, nokautu un spēka paņēmienu.

„Visu cieņu pret Halidovu, taču viņa izteikumi, ka viņš reitingos atrodas augstāk par Maiklu Bispingu ir diezgan smieklīgi. Kuru tad tik nozīmīgu cīkstoni Mameds ir uzvarējis?” kādu anonīmu „Zuffa” darboni citē portāls chechenfighters.com.

Portāls arī norāda, ka UFC piedāvājum Mamedam Halidovam vēl ir spēkā, taču sportists šobrīd atrodas savā dzimtenē Čečenijā un sarunas ar organizāciju turpinās, kad atgriezīsies Polijā.

Atgādinām, ka Halidovs savu MMA karjeru uzsāka 2004. gadā. Kopā aizvadījis trīsdesmit vienu cīņu, no kurām izcīnījis divdesmit piecas uzvaras un divreiz cīnījies neizšķirti. Savas grandiozākās uzvaras polis guvis pār pasaulē zināmajiem Džordžu Santjago, Rodniju Valesu, Džessi Teiloru, Metu Lindlandu, Džeimsu Irvinu, Valdu Pocēviču, Juki Sasaki, Džeisonu Guidu un Igoru Pokrejacu.

Izmantotie resursi:
chechenfighters.com
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...
Home - Fighters Only

  +1 [+] [-]

, 2012-06-19 22:18, pirms 12 gadiem
Viņš nopelna vairāk dauzot viduvējības. UFC viņam būtu grūtāk, bet tas vismaz būtu līmenis. Viņam laikam tikai nauda interesē.