Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Džonss nosargā savu UFC titulu

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Džonss nosargā savu UFC titulu
Džons Džonss (pa labi) cīņā ar Lioto Mačidu

Vakar otro reizi pēc kārtas savu UFC pussmagā svara čempiona titulu nosargājis Džons Džonss (15-1-0), kurš otrajā raundā žņaugšanas paņēmienu uzveica titula pretendentu, bijušo UFC čempionu no Brazīlijas Lioto Mačidu (17-3-0).

Šī Džonam Džonasam bija otrā titula aizstāvības cīņa jostai, ko divdesmit četrus gadus vecais amerikānis izcīnīja šā gada 19. martā art tehnisko nokautu uzveicot toreizējo titula īpašnieku Mauricio Rua.

Pēc gonga atskanēšanas ierastajā stilā Džonss uzreiz devās uz būra vidu un aktīvi uzsāka cīņu. Amerikānis pielietoja vairākus sitienus griezienā, taču nopietni aizskart mierīgā tempā pa būri kustošo Mačidu neizdevās. Brazīlietis rāmā manierē izvairījās un atbildēja ar labiem pretuzbrukumiem, pateicoties kam pirmais raunds aizgāja viņa zīmē.

Otrajā raundā viss turpinājās kā pirmajā – Lioto pieturējās pie taktikas iesit un mūc. Mačidam taktiskais zīmējums bija veiksmīgs līdz čempions tika klāt brazīlietim un nometa to uz ringa dēļiem. Džonss izdarīja pāris sitienus ar elkoni, rezultātā Mačidam tika pārsista uzacs.

Uzacs pamatīgi asiņoja un uz brīdi tika apstādināta cīņa, lai sadakterētu pušumu. Tas ātri tika izdarīts un ringa ārsts Lioto Mačidam ļāva turpināt cīņu. Mačs atsākās ar pusotras minūtes ilgu klinču, no kura tiekot ārā Džons Džons tūlīt atsāka uzbrukuma sēriju bombardējot manāmi nogurušo Mačidu, kurš tomēr spēja noturēties kājās. Tad Džonss pretinieku saķēra aiz kakla un kājās pielietoja žņaugšanas paņēmienu ko sauc par „giljotīni.”

Lioto Mačida bija jau trešais bijušais UFC pussmagā svara čempions, ko Džonss uzvarējis. Pirms brazīlieša uzveikti arī Kvintons Džeksons un Mauricio Rua.

„Viņš mani neko nenodarīja, taču sita viņš patiešām spēcīgi,” pēc cīņas stāstīja Džonss.

„Tas bija labi. Viens no maniem kritiskajiem punktiem ir tas, ka nespēju uzņemt sitienus, taču esmu ļoti priecīgs, ka pierādīju sev un citiem, ka tomēr spēju izturēt. Mačida ir ļoti gudrs. Viņš sit patiešām spēcīgi un viņš zina, ka spēj ar saviem sitieniem izdarīt sāpīgi. Viņam ir lieliska taktika un tāpēc viņš bija ļoti sarežģīta pusle priekš manis.

„UFC 140” cīņu rezultāti.

Nr.UzvarētājsZaudētājsMetodeRaundsLaiks
1.John CholishMitch ClarkeTKO (Punches)24:36
2.Jake HechtRich AttonitoTKO (Elbows and Punches)21:10
3.Mark BocekNik LentzDecision (Unanimous)35:00
4.Yves JabouinWalel WatsonDecision (Split)35:00
5.Dennis HallmanJohn MakdessiSubmission (Rear-Naked Choke)12:58
6.Constantinos PhilippouJared HammanKO (Punches)13:11
7.Igor PokrajacKrzysztof SoszynskiKO (Punches)10:35
8.Chan Sung JungMark HominickKO (Punches)10:07
9.Brian EbersoleClaude PatrickDecision (Split)35:00
10.Antonio Rogerio NogueiraTito OrtizTKO (Punches to the Body)13:15
11.Frank MirAntonio Rodrigo NogueiraSubmission (Kimura)13:38
12.Jon JonesLyoto MachidaTechnical Submission (Guillotine Choke)24:26

Izmantotie resursi:
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...

  +2 [+] [-]

, 2011-12-11 18:44, pirms 13 gadiem
nav ne jausmas kurš varētu Džonsu šobrīd uzvarēt...

  +1 [+] [-]

, 2011-12-11 19:36, pirms 13 gadiem
Nu cīņa ar Evansu būs interesanta, jo Evans ir labs klinčā, labs cīkstonis, labi metieni, spēcigs sitiens, bet kā pierādīja cīņa ar Mačidu, viņu var izslēgt Man jau lbāk gribētos, ka Hendersonam dod iespēju - tas varētu būt ļoti interesanti, jo ar viņa granīta zodu vien var daudz ko izdarīt...

  +1 [+] [-]

, 2011-12-11 22:24, pirms 13 gadiem
tik daudz "pabeigtu" cīņu. baigi forši, bet kkā tomēr gada pasācis bija UFC 136 (tas tik "manuprāt"; varat domāt savādāk).

lai vai kā pietiekami daudz pārsteigumu. ļoti patīkami pārsteidza Lioto un Igors. un, jā, to pleca lauzienu gan varēja neatkārtot. vienkārši baisi. nedaudz baisi bija arī, kā Džons nosvieda Lioto. vienkārši beigtu bezmazvai.

Jāni, tā jau kruta, ka raksti, bet vienreiz pārlasi savu rakstīto. kļūdas un vispār neprecizitātes par pašu notikumu.

tagad tik titānu cīņa gada beigās. jess.

  -2 [+] [-]

, 2011-12-11 22:37, pirms 13 gadiem
guily rakstīja: nav ne jausmas kurš varētu Džonsu šobrīd uzvarēt...
Evans!

     [+] [-]

, 2011-12-11 22:41, pirms 13 gadiem
Jā, ufc 136 galvenā cīņa bija šogad labākā Vispār Edgara gaitām sekoju pēc abu džeku otrās cīņas, jo šamais ir baigais warriors
Šitajā pasākumā man nereāli žēl bija Lielā Nogeras - viņš Miru gandrīz bija nokautējis! Ja pats nebūtu gājis pēc submission, bet turpinājis izdarīt sitienus, brauktu mājās ar uzvaru un bez lauztas rokas!

Bet kopumā - kapitāls pasākums!

hellpickle rakstīja: tik daudz "pabeigtu" cīņu. baigi forši, bet kkā tomēr gada pasācis bija UFC 136 (tas tik "manuprāt"; varat domāt savādāk).

lai vai kā pietiekami daudz pārsteigumu. ļoti patīkami pārsteidza Lioto un Igors. un, jā, to pleca lauzienu gan varēja neatkārtot. vienkārši baisi. nedaudz baisi bija arī, kā Džons nosvieda Lioto. vienkārši beigtu bezmazvai.

Jāni, tā jau kruta, ka raksti, bet vienreiz pārlasi savu rakstīto. kļūdas un vispār neprecizitātes par pašu notikumu.

tagad tik titānu cīņa gada beigās. jess.

  +2 [+] [-]

, 2011-12-11 22:48, pirms 13 gadiem
Es vēljoprojām nespēju saprast, kā Minotaurs nevarēja pabeigt cīņu, vēljovairāk, tik ņiša zaudēt.

     [+] [-]

, 2011-12-12 22:14, pirms 13 gadiem
Tito brauc majas tev pietiek,Džonsam varetu kads meģinat izspardit viņa kārnas kajas, kļutu lenāks lielaka iespeja trapīt

     [+] [-]

, 2011-12-14 15:16, pirms 13 gadiem
Luca Toni rakstīja: Es vēljoprojām nespēju saprast, kā Minotaurs nevarēja pabeigt cīņu, vēljovairāk, tik ņiša zaudēt.
nevajadzēja aizrauties ar pārdrošu ground game, Frenks jau ''peldēja'', vajadzēja piebeigt standupā

  +1 [+] [-]

, 2011-12-15 10:07, pirms 13 gadiem
lolersk8er rakstīja: nevajadzēja aizrauties ar pārdrošu ground game, Frenks jau ''peldēja'', vajadzēja piebeigt standupā
pēc kara visi gudri.

  +1 [+] [-]

, 2011-12-16 09:13, pirms 13 gadiem
Minotaurs pats pēc tam atzina, ka varēja pabeigt sitot, bet baigi gribējās nopontot ar submissionu, lai parādītu savas izcilās BJJ spējas, vot i parādīja.