Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Latvijas jaunie karatisti noslēguši dalību pasaules čempionātā

No 7 līdz 10.novembrim Spānijas pilsētā Gvadalaharā notika WKF karatē jauniešu pasaules čempionāts, kas vienoja gandrīz 2000 sportistus no 102 pasaules valstīm. Dažādām sekmēm turnīrā startēja arī Latvijas pārstāvji

Maksims Lupiks (U21, -78kg), gūstot smadzeņu satricinājumu cīņā ar sportistu no Baltkrievijas, uzvarēja viņu 4-0, ar 1-0 uzveica savu nākamo pretinieku, bet trešajā cīņā Lupiks uzvarēja sportistu no Brazīlijas 8-0. Sīvā cīņā par iekļūšanu pusfinālā Lupiks ar 4-3 pieveica Dienvidāfrikas sportistu, savukārt pusfināla cīņā Lupiks tikās ar sportistu no Marokas, un, vairākas reizes pārkāpjot noteikumus, pie rezultāta 0-0 tika noņemts no cīņas. Mačs par 3.vietu bija ļoti smags, pie rezultāta 1-1 abi pretinieki saņēma maksimālu aizrādījumu skaitu, bet 40 sekundes līdz cīņas beigām divi sānu tiesneši pieņēma negaidītu lēmumu, pēc Lupiks uzbrukuma iedodot viņam galējo aizrādījumu Hansoku, tādējādi diskvalificējot Latvijas sportistu. Līdz ar to Lupiks ieguva 5.vietu.

Dāvis Spriņģis (U21, +78 kg) pirmajā cīņā pieveica Nīderlandes Sportistu 2-0, bet pēc tam smagā cīņā ar 4-3 pārspēja Dānijas sportistu. Turpmākās cīņas Spriņģis uzvarēja 2-0 un 3-1, iekļūstot sacensību pusfinālā, kur tikās ar sportistu no Ēģiptes, bet savainota gurna dēļ nespēja pilnvērtīgi cīnīties un piekāpās ēģiptietim 4-1. Cīņā par bronzu Spriņģis piekāpās savam pretiniekam ar 3-4.

Nikolajs Bodrovs (U21, -68 kg) pirmajā cīņā tikās ar sacensību uzvarētāju no Francijas un piekāpās viņam 3-1, gandarījuma cīņās Nikolajs uzvarēja Austrālijas sportistu, piekāpās īram un rezultātā ieņēma devīto vietu. Viktorija Rezajeva (2013.gada Eiropas junioru čempione U21, +60 kg) uzvarēja pretinieci no Meksikas 1-0, otrajā cīņā tikās ar Japānas sportisti (vēlāko pusfinālisti) un zaudēja viņai 2-0.

Marija Agafonova (kata 16-17 gadi) pirmajā aplī piekāpās Dominikānas sportistei,kura tika līdz pusfinālam. Jegors Lazarevs (16-17 gadi, -61 kg), kuram šāda līmeņa sacensībās tā bija debija, uzvarēja pirmo cīņu pret Armēnijas sportistu 1-0, otrajā cīņā uzvarēja sportistu no Kongo 2-0, bet trešajā cīņā ar 4-0 piekāpās finālistam Brazīlijas sportistam. Gandarījuma cīņās Lazarevs pieveica Krievijas sportistu 8-4, piekāpās Spānim 6-0 un beigās ieņēma septīto vietu.

No kadetiem varam izcelt Patrīciju Mierkalni, kas startēja (kategorijā kata 14-15 gadi). Pirmajā cīņā Mierkalne uzvarēja 5-0 Ukrainas sportisti, bet otrajā cīņā piekāpās Austrijas pārstāvei ar 2-3. Vladislavs Akstins (kategorijā 14-15 gadi līdz 63 kg) pirmajā cīņā uzvarēja Kazahstānas pārstāvi ar 4-3, otrajā cīņā - brazīlieti ar 3-2, bet trešajā mačā piekāpās Vācijas sportistam ar 4-0.

Informāciju sagatavoja:
Maksims Ivančinkovs