Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Džo Vorens kļūst par Bellator supervieglā svara čempionu

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Džo Vorens kļūst par Bellator supervieglā svara čempionu
Džo Vorens
Foto: sherdog.com

Bijušais organizācijas Bellator pusvieglā svara čempions Džo Vorens (12-3-0) piecu raundu cīņā pēc punktiem uzveica Eduardo Dantasu (16-4-0) un kļuva par jauno supervieglā svara čempionu. Vorens ir pirmais cīkstonis, kurš Bellator rindās kļuvis par čempionu divās dažādās svara divīzijās.

Trīsdesmit septiņus gadus vecais bijušais grieķu – romiešu cīņas cīkstonis Džo Vorens lielāko savu profesionālā MMA karjeras daļu aizvadījis Bellator rindās. Pirms līguma parakstīšanas ar šo organizāciju amerikānis pārstāvēja japāņu organizāciju DREAM.

2010. gadā uzveicot Džo Soto (15-3-0), kurš šobrīd pārstāv UFC rindas, Vorens kļuva par Bellator pusvieglā svara čempionu. Šo titulu viņš noturēja līdz 2012. gadam, kad to kapitulēja Peta Kurena (20-6-0) priekšā. Pēc šī zaudējuma amerikāņu sportists nolēma pāriet uz vienu svara kategoriju zemāk.

Šā gada maijā uzvarot Rafaelu Silvu (22-4-0) Vorens ieguva tiesības cīnīties ar Bellator supervieglā svara čempionu Eduardo Dantasu, kurš čempiona tronī sēdēja kopš 2012. gada.

Reti kurš pirms šī mača atļāvās izdarīt prognozes, taču pieredzes ziņā priekšrocība bija Džo Vorena pusē. Arī cīņu laukumā 2006. gada FILA pasaules čempions grieķu – romiešu cīņā apliecināja savu meistarību, kurš dominēja visus atvēlētos raundus, bet Dantasam atlika vien aizsargāties.

Pēc būrī aizvadītajiem pieciem raundiem sānu tiesneši ar vienbalsīgu lēmumu (48-47, 48-47 un 48-47) uzvaru piešķīra Džo Vorenam, kurš kļuva par jauno Bellator supervieglā svara čempionu, tādejādi savu vārdu MMA vēsturē ierakstot kā pirmais cīkstonis, kurš par čempionu šajā organizācijā kronēts divās svara divīzijās.

„Es vienkārši turpināju iet uz priekšu līdz brīdim kamēr noskan gongs. Visu cieņu Dantasam,” pēc cīņas izteicās jaunais čempions. „Esmu pateicīgs Viacom un Spike, ka man deva iespēju izcīnīt šo jostu. Paldies arī Bellator.”

„Bellator 128” rezultāti:

Nr.UzvarētājsZaudētājsMetodeRaundsLaiks
1.Joe WarrenEduardo Dantasdecision (unanimous)55:00
2.Michael PageNah-Shon Burrelldecision (unanimous)35:00
3.Alexander SarnavskiyDakota Cochranesubmission (rear-naked choke)12:32
4.Emiliano SordimBubba McDanielsubmission (guillotine choke)10:58
5.Jason SampsonDanny Sykoradecision (unanimous)35:00
6.Cody WalkerTreston ThomisonKO (head kick)24:59
7.Cortez ColemanWilliam Florentinodecision (unanimous)35:00

Izmantotie resursi:
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...