Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Mūžībā aizgājis MMA cīkstonis Šons Oheira

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Mūžībā aizgājis MMA cīkstonis Šons Oheira
Šons Oheira
Foto: mmaweekly.com

Četrdesmit trīs gadu vecumā mūžībā aizgājis pazīstamais WWE vrestlinga cīkstonis Šons Oheira (MMA: 4-2-0; K-1: 0-4-0), kurš agrāk cīnījies arī MMA un kikboksā. Sportists miris atrasts savās mājās Spartanburgā (ASV).

Savu profesionālā vrestlinga cīkstoņa karjeru Šons Oheira uzsāka 2000. gadā. Jau tajā pašā gadā Oheira komandā ar Maiku Sandersu, Šonu Stasiaku, Ričardu „Reno” Kornelu, Čaku Palumbo un Džoniju Stamboli tika kronēti par WCW pasaules čempioniem vrestlingā.

Šo titulu Oheiras komanda nosargāja trīs reizes. Jāpiezīmē, ka Šons Oheira 2000. gadā tika atzīts arī par gada labāko jaunpienācēju profesionālajā vrestlingā.

Gadu vēlāk smagsvars pievienojās ietekmīgākajai vrestlinga organizācijai WWE (World Wrestling Entertainment), kuras paspārnē cīnījās līdz pat 2004. gadam. Vēlāk viņš savu vrestlinga cīkstoņa karjeru turpināja Japānā, bet 2006. gadā izlēma beigt karjeru un nopietni pievērsties MMA un kikboksam.

Amerikānis MMA debitēja 2004. gadā. Kopumā viņš aizvadīja sešas cīņas, no kurām četrās izcīnīja uzvaras. Zīmīgākā uzvara Oheiram ir pār japāni Šungo Ojamu (14-18-0). MMA karjeru viņš beidza jau 2007. gadā.

Paralēli cīņām MMA Šons Oheira cīnījās arī kikboksā, pārstāvot tā laika prestižāko kikboksa organizāciju K-1. Kopumā viņš aizvadīja četras cīņas, bet visās cieta pamatīgas sakāves ar nokautiem. Viņš par „upuri” kļuva pazīstamajiem Gerijam Gūdridžam (12-24-2), Musaši (49-30-5), Halidam Arabam (34-8-0), Džastisam Smitam (1-4-1).

Izmantotie resursi:
MMA Mania, UFC news, results, videos, rumors,...