Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Hendersons: „Uzvarēju Belfortu laikā, kad viņš lietoja steroīdus”

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Hendersons: „Uzvarēju Belfortu laikā, kad viņš lietoja steroīdus”
Dens Hendersons
Foto: ufc.com

Četrdesmit trīs gadus vecais bijušais PRIDE un Strikeforce čempions Dens Hendersons (29-10-0), kuram 9. novembrī šovā „UFC Fight Night 32” jāaizvada revanša cīņa ar bijušo UFC pussmagā svara čempionu Vitoru Belfortu (23-10-0), uzskata, ka viņu neietekmē fakti, ka šis mačs notiks Belforta dzimtenē Brazīlijā, kā arī tas, ka viņa pretinieks lieto testesteronu.

„Mani neuztrauc tas, ka Belforts lieto TRT (testosterona aizstājterapija – aut.). Ja reiz komisija nolēmusi atļaut viņam to lietot, tad tā lai arī būtu. Iepriekšējo reizi es uzvarēju Belfortu laikā, kad viņš lietoja steroīdus, un pieļauju, ka TRT lietošanai šeit nav lielas nozīmes,” skaidroja Dens Hendersons, kurš pirmo reizi ar Vitoru Belfortu cīnījās 2006. gadā un izcīnīja uzvaru pēc punktiem. Pēc cīņas dopinga kontrolē Belforts tika pieķerts steroīdu lietošanā.

„Domāju, ka Vitors pēdējā laikā cīņas aizvada tikai Brazīlijā ne tikai tāpēc, ka viņš tur ir liela zvaigzne, bet arī tāpēc, ka ASV viņam neļauj lietot TRT.”

„Tieši šīs lietas dēļ viņu kritizē vairāk kā jebkuru citu cīkstoni, kurš lieto TRT. Ja vienreiz esi pieķerts aizliegto vielu lietošanā, tad visi domā, ka tu vienmēr esi lietojis šīs vielas un lietosi tās arī turpmāk.”

Arī Hendersons ilgus gadus izmantojis TRT terapiju, taču pēdējā cīņā ar Lioto Mačidu amerikāņu sportists atteicās no TRT… Par cik Dens pats ar TRT ir uz Tu, viņš aizstāv Belfortu.

„Arī es lietoju TRT terapiju ilgus gadus, un nevaru apgalvot, ka pateicoties tikai šai terapijai es izcīnu uzvaras. Es katru dienu plēšu savu pēcpusi treniņu zālē, lai kļūtu labāks,” atzīmēja Hendersons.

„Domāju, ka ne jau TRT nospēlēja galveno lomu Belforta pēdējās divās uzvarās pār Maiklu Bispingu un Lūku Rokholdu. Viņš viņus sasita tāpēc, ka trenēja šos sitienus nevis tādēļ, ka viņa hormoni tajā brīdī bija pārpildīti.”

„Tā vai citādi esmu nolēmis uzvarēt Vitoru arī šoreiz. Iepriekšējo reiz cīņa ilga visus trīs atvēlētos raundus, kuros es kontrolēju mača gaitu un situ viņu. Bet šajā mačā es gribu pierādīt saviem līdzjutējiem, ka es vēl neesmu norakstāms.”

Izmantotie resursi:
UFC blog for UFC news, UFC rumors, fighter...

     [+] [-]

, 2013-09-11 09:01, pirms 11 gadiem
Hendersonam ir 43 gadi.
Bet nu tas jau kļūst smieklīgi, ka Belforts ārpus Brazīlijas vairs nelien un tik kačā testosteronu iekšā. Moš Overeemam darīt tāpat, tad būs neuzveicams

     [+] [-]

, 2013-09-11 15:06, pirms 11 gadiem
Belforts ir netitulētais Brazīlijas čempions/TRT GOAT.

un kāpēc "TET"? un "Par cik Dens pats ar TET ir uz Tu" - wut?

nesaprotu to aizstāvēšanu, ka ne jau tikai TRT nostrādāja. nu tad lai kāpj nost no tā korķa, ja jau uzvar tik treniņu dēļ. acīmredzot tas tik tā estētikai.

mazliet žēl Hendersona, lai gan vispār šķiet, ka žēl jebkura cilvēka, kas iet pret Belfortu. kā publisks nāves sods. vienubrīd jau Kenediju par cīkstoņu algu kritizēšanu sūtīja pie Belforta.