Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Džefs Monsons oktobrī cīnīsies ar Satoši Iši

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Džefs Monsons oktobrī cīnīsies ar Satoši Iši
Džefs Monsons
Foto: criticalbench.com

Bijušais pretendents uz UFC smagā svara čempionu titulu Džefs Monsons (49-15-1), kurš lai arī ir četrdesmit divus gadus vecs, nekad ilgi nesēž bez darba un jau 20. oktobrī šovā „M-1 Challenge 42” kāps ringā, lai krustotu dūres ar 2008. gada Pekinas Olimpisko spēļu džudo čempionu Satoši Iši (9-2-1).

Leģendārais amerikāņu smagsvars Džefs Monsons savās pēdējās divās cīņās piekāpies Magomedam Maļikovam (7-2-0) un Aleksejam Oleiņikam (46-9-1). Bet pirms šīm sakāvēm Monsons no astoņpadsmit aizvadītajiem mačiem bija neuzvarēts sešpadsmit no tiem. Vienīgās sakāves piedzīvotas cīņās ar Danielu Kormjē (12-0-0) un Fjodoru Jemeļjaņenko (35-4-0).

Lai arī Džefa arsenālā nav tā labākā sitienu tehnika, viņš vēl joprojām tiek uzskatīts par vienu no pasaules labākajiem graplinga meistariem.

Arī džudo lietpratējam Satoši Iši sitienu tehnika nav tā stiprā puse, taču parterā japāņu sportists ir lielisks. Pēc 2011. gadā piedzīvotā zaudējuma no Fjodora Jemeļjaņenko rokas, Iši uzkrājis piecu cīņu uzvaru sēriju.

Starp viņa pēdējo piecu cīņu „upuriem” ir bijušās UFC zvaigznes Tims Silvia (31-9-0), Šons Makorkls 17-5-0), Pedro Rizo (19-11-0) un Kerijs Šāls (23-13-0).

Jāatzīmē, ka pēc cīņas ar Satoši Iši, Monsons jau 9. novembrī atkal kāps ringā, lai aizvadītu cīņu ar brazīliešu smagsvaru Vinniju Magaļjaešu (10-7-0), kurš nesen tika atbrīvots no UFC rindām.

Izmantotie resursi:
Mix Fight M-1 - Официальный сайт Лиги M-1...
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...