Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Par četriem miljardiem dolāru pārdod UFC

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Par četriem miljardiem dolāru pārdod UFC
Lorenzo Fertita (no kreisās) un Dana Vaits
Foto: mmajunkie.com

Pavisam nesen Amerikas presē izskanējušas ziņas, ka pasaules ietekmīgākā MMA cīņu sporta organizācija UFC (Ultimate Fighting Championship) tikusi pārdota par četriem miljardiem ASV dolāru. Šīs ziņas apstiprinājis arī organizācijas prezidents Dana Vaits.

UFC pārdošana ir lielākais darījums naudas ziņā sporta organizāciju vēsturē. Brāļus Lorenco un Frenku Fertitas īpašnieku lomā tagad nomainīs talantu aģentūra WME-IMG (William Morris Endeavor - International Management Group). Šī aģentūra pārstāv māksliniekus dažādās jomās, it īpaši televīzijas, filmu un mūzikas zvaigznes. Tāpat jaunā UFC īpašniece pārstāv arī NFL (Nacionālā futbola līga).

Pie šīs aģentūras stūres atrodas divi izpilddirektori - Ari Emanuels un Patriks Vaitsels. "Mums ir liels pagodinājums ņemt savā paspārnē UFC organizāciju un atlētus. Esam laimīgi pārcelt darba attiecības jaunā līmenī, kļūstot par organizācijas īpašniekiem un darbības partneriem," atzīst Emanuels.

Paredzams, ka stipri mazināsies brāļu Fertitu ietekme, turpretī pašreizējais UFC prezidents Dana Vaits saglabās savu ieņemamo amatu, kā arī 9% uzņēmuma akciju, kas viņam jau piederēja līdz šim. Viņš aicināja fanus neuztraukties par organizācijas vadības maiņu : "Šis sports pāries jaunā līmenī. Mana loma nemainīsies - tāpat būs ļoti daudz darāmā, tikai nāksies to darīt bez sava labākā drauga un partnera Lorenco Fertitas." Interesanti, ka 2000. gadā Lorenco un Frenks Fertita iegādājās UFC ''tikai'' par diviem miljoniem dolāru. Kādā intervijā L.Fertita atzina, ka 2015. gadā ieņēmumi sasnieguši 600 miljonus dolāru.

Šajā sportā lietas mainās neparedzami ātri. Tikko aizvadītais UFC jubilejas cīņu šovs "UFC 200" tam ir spilgts piemērs. Sākumā kā šova galvenais mačs bija ieplānota MMA superzvaigznes, īru cīkstoņa Konora Makgregora (19-3-0) un amerikāņa Neita Diaza (20-10-0) revanšs. Kad īstu vētru sociālajos tīklos sacēla Makgregora un vēlāk arī Diaza paziņojumi par aiziešanu no lielā sporta, šis mačs tika atcelts (vēlāk tika pārcelts uz šovu "UFC 202"). Pēc tam par vakara galveno cīņu kļuva pašreizējā pussmagā svara čempiona Daniela Kormjē (18-1-0) un skandalozā Džona Džonsa (22-1-0) spēkošanās, tomēr bijušais čempions Džonss izgāzās dopinga testos. Tā nu galu galā par galveno cīņu kļuva Mišas Teitas (18-6-0) un Amandas Nuņesas (13-4-0) divkauja, kurā uzvaru izcīnīja un par jauno čempioni kļuva Nuņesa.

UFC rindas pārstāv arī latviešu cīkstonis Mihails Cirkunovs (12-2-0), kurš visās trīs līdz šim aizvadītajās cīņās pasaules ietekmīgākās cīņu sporta organizācijas sastāvā izcīnījis uzvaras. Interesanti, ka arī viņš bija viens no daudzajiem cīkstoņiem, kuri vēlējās aizvietot Džonu Džonsu cīņā ar Danielu Kormjē. Kā zināms, par aizvietotāju kļuva leģendārais brazīlietis Andersons Silva (33-8-0), kurš gan atzina sava pretinieka pārākumu.

Izmantotie resursi :
UFC sold for unprecedented $4 billion, Dana...
The Official Website of the Ultimate Fighting...

     [+] [-]

, 2016-07-11 16:42, pirms 8 gadiem
Vispār jau viņš ir Deina Vaits, bet kuru tas rausta...