Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

UFC cīkstonis Ali Bagautinovs izkritis dopinga testos

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

UFC cīkstonis Ali Bagautinovs izkritis dopinga testos
Ali Bagautinovs
Foto: mmainsider.net

Nesenajam pretendentam uz organizācijas UFC visvieglākā svara čempionu titulu krievam Ali Bagautinovam (13-3-0) dopinga testos organismā atrasta EPO (hormonu eritropoetīna) klātbūtne. Krievu cīkstonim piespriesta gadu ilga diskvalifikācija.

Krievu sportistam dopinga analīzes tika ņemtas 2. jūnijā, pusotru nedēļu pirms titula cīņas ar UFC visvieglākā svara čempionu Demetriusu Džonsonu (20-2-1), taču rezultāti tika atklāti tikai šodien.

Divdesmit deviņus gadus vecā Bagautinova organismā tika atklāta EPO klātbūtne, ko parasti sportisti izmanto izturības paaugstināšanai.

EPO veic muskuļu mākslīgo elpināšanu. Šī viela palielina sarkano asinsķermenīšu daudzumu organismā, tādejādi asins piegādā organismam vairāk skābekļa. 90. gados šis dopinga līdzeklis bija īpaši populārs riteņbraucēju aprindās, bet mūsdienās to lieto arī citos sporta veidos.

Jāatzīmē, ka jau pirms Bagautinova cīņas ar Džonsonu krievu mediji rakstīja, ka Ali dažus gadus atpakaļ tika pieķerts metilgeksanamina lietošanā, par ko par ko Starptautiskā Sambo Federācija diskvalificēja sportistu uz diviem gadiem. Protams, šo informāciju noliedz, gan pats Ali Bagautinovs, gan viņa menedžeris Kamils Gadžijevs.

Vēlētos piemetināt, ka uz EPO nesen dopinga testos uzrāvās arī bijušais pretendents uz UFC vidējās un pussmagā svara čempiona tituliem Čels Sonens (28-14-1), kurš pēc analīžu atklāšanas paziņoja par karjeras beigšanu.

Izmantotie resursi:
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...

     [+] [-]

, 2014-07-14 11:42, pirms 10 gadiem
Profesionalai sports pashlaik ir medicinas rokas.