Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Zvirbulis tiek pie vienas cīņas pasaules Universiādē

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Zvirbulis tiek pie vienas cīņas pasaules Universiādē
Armands Zvirbulis
Foto: olimpiade.lv

Tatarstānas galvaspilsētā Kazaņā jau septīto dienu turpinās pasaules vasaras Universiāde. Sācies brīvās cīņas turnīrs, kur prestižākajā svara kategorijā (līdz 84 kg) šodien neveiksmīgi startēja Londonas olimpisko spēļu dalībnieks Armands Zvirbulis.

Pirmajā cīņā Zvirbulim pretī nāca viens no turnīra galvenajiem favorītiem. Latviešu sportists ar rezultātu 0:7 piekāpās uzbekam Umidžonam Ismanovam, kurš ir šī gada Azijas čempions un pasaules rangā ieņem septīto vietu. Turpinājumā mūsu cīkstonim bija jācer, ka uzbeks tiks līdz finālam, tādējādi dodot latvietim iespēju cīnīties gandarījuma turnīrā par bronzas medaļu. Uzbeks zaudēja pusfinālā, līdz ar to Zvirbulim turnīrs beidzies, noslēguma kopvērtējumā iegūta vien 23. vieta. Zelta medaļu izcīnīja rumānis Georgita Stefans, kurš finālā pieveica dagestāni Šamilu Kudijamagomedovu (9:7), savukārt bronzas medaļas ieguva moldāvs Pjotrs Janulovs un mazpazīstams irānis.
.
Kā zināms, 2011. gada pasaules čemiponātā Zvirbulis (līdz 84 kg) izcīnīja 5. vietu un ieguva ceļazīmi uz Londonas olimpiskajām spēlēm, kur ierindojās 10. vietā. Universiādes cīņas turnīrā tagad piedalās daudzi elites sportisti, līdz ar to ir liela konkurence.

Tikmēr svara kategorijā līdz 55 kg mūsu Sergejs Lukjaņecs ar rezultātu 0:7 piekāpās dagestānim Narimanam Israpilovam, kurš šogad kļuva par Krievijas čempionu. Dagestānis tika līdz finālam, līdz ar to mūsu cīkstonim radās iespēja cīnīties gandarījuma turnīrā, kur viņš zaudēja mongolim Batboldam Sodnomdašam (0:8). Tādējādi mūsu sportists noslēdzis savu dalību turnīrā.










Galvenie pretendenti (līdz 84 kg) uz medaļām Universiādes brīvajā cīņā:
turks Boke - pasaules rangā 9.vieta, Eiropas čempionātā 5. vieta (2012);
azerbaidžānis Gostijevs - Eiropas čempionātā 3. vieta (2012);
uzbeks Ismanovs - pasaules rangā 7. vieta, Āzijas čempionātā 1. vieta (2013);
moldāvs Janulovs - pasaules rangā 14. vieta, Eiropas čempionātā 5. vieta (2013);
dagestānis Kudijamagomedovs - Krievijas čempionātā 1. vieta (2013);
armēnis Murtazaļijevs - pasaules rangā 3. vieta, Eiropas čempionātā 2. vieta (2013);
tadžiks Safarali - Āzijas čempionātā 3. vieta (2013);
rumānis Stefans - Eiropas čempionātā 3. vieta (2012, 2010), 2. vieta (2011).


Latvijas olimpisko veidu cīkstoņi pasaules Universiādē:

Lukjaņecs Sergejs, brīvā cīņa, grieķu-romiešu cīņa
Rērihs Jānis, grieķu-romiešu cīņa
Šilovs Gļebs, grieķu-romiešu cīņa
Zvirbulis Armands, brīvā cīņa

Savukārt džudo komandu sacensībās Latvijas izlase šodien pirmajā kārtā ar rezultātu 1-4 zaudēja Gruzijai un neiekļuva sešpadsmitniekā. Bet iepriekš absolūtajā svara kategorijā startēja mūsu Vadims Lando, kurš uzvarēja pirmajā cīņā, bet zaudēja nākamajā, netiekot astoņniekā.

Izmantotie resursi:
kazan2013.ru

  +3 [+] [-]

, 2013-07-11 15:14, pirms 11 gadiem
a es ceru ka cīņu neatšūs no olimpiādes!!

  +2 [+] [-]

, 2013-07-11 15:19, pirms 11 gadiem
Būsim reāli - šoreiz jāiztiek bez medaļas... Lagodskis var izšaut, bet tas neliekas pārāk ticami...