Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Latvijai trīs godalgas Eiropas čempionātā taekvondo

Latvijai trīs godalgas Eiropas čempionātā taekvondo
Latvijas delegācija Eiropas čempionātā
Publicitātes foto

No 27. aprīļa līdz 3.maijam Itālijas pilsētā Andrijā tika aizvadīts 30. taekvondo ITF Eiropas čempionāts (neolimpiskajā versijā). Šīs ir nozīmīgākās sacīkstes Eiropā, kurās piedalās Eiropas valstu labākie sportisti un izlases. Turnīru rīko Eiropas Taekvondo federācija (EITF).

2015. gada Eiropas čempionātā piedalījās vairāk nekā 700 dalībnieki no 29 valstīm, tai skaitā arī no Latvijas. Mūsu izlasē bija pieci sportisti, divi treneri un komandas pārstāvis. Latvijas izlases komandas sastāvā turnīrā piedalījās: kadeti – Polina Medvedeva (līdz 50 kg) un Dāvids Paura (līdz 60 kg), pieaugušie – Šarmena Lukaševiča (līdz 57 kg), Armands Šļars (līdz 57 kg), starp veterāniem Latviju pārstāvēja Aleksandrs Proņins (virs 90 kg).

Pirmā no mūsu sportistiem veiksmīgi startēja 12 gadīgā Polina Medvedeva. Sacensību disciplīnā "TUL” (tehniskie vingrinājumi), lielā dalībnieku konkurencē Polina izcīnīja vairākas uzvaras un aizkļuva līdz pusfinālam, kur ar minimālu pārsvaru 2:3 piekāpās sportistei no Krievijas un ieguva trešo vietu. Polina nodemonstrēja augstu tehnikas līmeni dotajā disciplīnā. Saviem tituliem - 2014. gada Eiropas vicečempiones sparingā un 2014. gada Pasaules kausa uzvarētājas "TUL” disciplīnā - viņa pievienoja 2015. gada Eiropas čempionāta bronzas medaļu.

Otrs mūsu izlases komandas kadets Dāvids Paura Eiropas čempionātā startēja pirmo reizi. Neskatoties uz savu debiju, mūsu sportists parādīja spēcīgu sportisku raksturu un rezultātā spēja aizkļūt līdz pjedestāla augstākajam pakāpienam. Pusfināla un fināla cīņās Dāvids izcīnīja pārliecinošas uzvaras pār Ukrainas sportistiem un izcīnīja pirmo vietu. Dāvids nodemonstrēja lielisku Latvijas taekvondo ITF skolas tehniku un pirmo reizi Latvijas taekvondo vēsturē kļuva par Eiropas čempionu. Dāvida Pauras zelta debija patiesi iepriecināja viņa trenerus – Vjačeslavu Semenkovu un Armandu Sļaru. Jāatzīmē to, ka pirms šī panākuma Dāvids izcīnīja sudraba medaļu 2014. gada Pasaules kausā Minskā.

Nākošie turnīrā piedalījās vieni no mūsu pieredzējušākajiem sportistiem - Armands Šļars un Šarmena Lukaševiča. Šļars piedalījās svara kategorijā līdz 57 kg. Turnīra priekšsacīkstēs viņa pretinieks no Moldāvijas tika diskvalificēts saistībā ar turnīra reglamenta neievērošanu, un Šļars ceturtdaļfinālā tikās ar sportistu no Velsas. Pirmajā cīņas raundā mūsu sportists bija pārāks, taču pārsvaru līdz cīņas beigām šoreiz noturēt neizdevās. Burtiski pēdējās sekundēs trāpīgs pretinieka sitiens izšķīra cīņas rezultātu pretiniekam par labu. Sparinga sacīkstēs nākamā startēja mūsu sportiste Šarmena Lukaševiča. Viņas svara kategorija arī līdz 57 kg. Pirmajā cīņā Sārmena pārliecinoši uzvarēja sportisti no Somijas un iekļuva turnīra pusfinālā, kur tikās ar pretinieci no Anglijas. Cīņa bija diezgan saspringta, kā rezultātā mūsu sportiste ar minimālu pārsvaru piekāpās savai pretiniecei. Rezultātā Šarmena mūsu komandai izcīnīja 2015. gada Eiropas čempionāta bronzas medaļu.

Sacīkstēs veterānu vecuma grupā smagajā svara kategorijā virs 90 kg Latviju pārstāvēja Aleksandrs Proņins. Diemžēl ceturtdaļfināla cīņā Aleksandrs piekāpās sportistam no Grieķijas. Līdz uzvarai viņam pietrūka tikai viens punkts, un diemžēl viņš bija spiests pārtraukt cīņu par medaļām.

"Mēs redzējām to, kā mums ir pa spēkam paši augstākie pjedestāla pakāpieni, un vienlaicīgi to, ka mums ir uz kurieni tiekties. Protams, ka bija dažas nepilnības, taču mēs pie tām strādāsim. Darbs un pūles nekad nepaliek neatalgots un tādēļ šodien mums izdevās parādīt labus rezultātus”, - atzīmēja Latvijas Taekvondo ITF prezidents un galvenais treneris, meistars V. Semenkovs.

Informāciju sagatavoja:
Armands Šļars
Latvijas Taekvondo federācijas viceprezidents / taekwondo.lv