Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

UFC iesaldējusi Meta Mitriones līgumu, jo tas apsaukājis transseksuāli Felonu Foksu

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

UFC iesaldējusi Meta Mitriones līgumu, jo tas apsaukājis transseksuāli Felonu Foksu
Mets Mitrione
Foto: sherdog.com

UFC vadība sodījusi ar līguma iesaldēšanu līdz lietas izskatīšanai smagā svara cīkstoni Metu Mitrioni (6-2-0), kurš publiski aizvainojis cīkstoni transseksuāli Felonu Foksu (2-0-0), kuram nesen tika izsniegta licence, lai tas varētu cīnīties sieviešu divīzijā Floridā un Kalifornijā.

Pēc tam kad trīsdesmit četrus gadus vecais UFC smagā svara cīkstonis Mets Mitrione raidījumā "The MMA Hour" publiski aizskāra cīkstoņa transseksuāļa Felona Foksa vārdu un vaļsirdīgi izstāstīja kāpēc viņš neciena šo sportistu/ti, UFC, kas ir LGBT (Lesbiešu, geju, biseksuālu un transseksuāļu kopiena – aut.) kopienas draugs, sakarā ar šo faktu iesaldēja Mitriones līgumu līdz lieta tiks izskatīta.

„Es viņu neieredzu, jo „viņa” tas ir „viņš”. Hromosomu līmenī viņš vēl joprojām ir vīrietis. Viņam veikta operācija, taču tā viņu nav padarījusi par sievieti. Viņš bija vecis 31 gadu, kas ir nedaudz mazāk kā man ir tagad. Domājiet, ka sešus gadus lietojot hormonālos preperātus un viss izmainīsies?!” savu sašutumu neslēpa Mitrione.

„Šim slimajam, atbaidošajam kroplim patīk sist sievietes! Tas ir atbaidoši, viņam būtu jākaunas par to. Viņš apkauno visu mūsu sporta veidu. Mums vajadzētu protestēt pret šo visu!”

„Ceru, ka tā sieviete, kurai nākamajai nāksies cīnīties ar Foksu, sados viņam pa pakaļu tā, ka viņš vairāk nekad nevarēs cīnīties,” paziņoja Mets pēc kā tika sodīts no UFC puses.

Lai arī UFC neatbalsta Meta Mitriones skarbos izteicienus, atbalstīt smagsvara viedokli metusies UFC čempione Ronda Rouzija: „Saprotu, ka UFC nevēlas asociēties ar tādu viedokli, kādu izteica Mitrione, taču esmu priecīga, ka viņi ar Metu nelauza līgumu.”

„Viņa var lietot hormonus un nogriezt sev dzimuma locekli, taču viņai tāpat palikusi vīriešu kaulu struktūra. Tā ir priekšrocība, un nedomāju, ka tas ir godīgi,” savu viedokli pamatoja Rouzija.

Transseksuāla persona ir persona, kura jūtas piederoša bioloģiski pretējam dzimumam un visbiežāk ar hormonu un ķirurģijas palīdzību vēlas koriģēt savu dabas doto ķermeni.

Izmantotie resursi:
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...