Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Viktorija Razajeva kļūst par Eiropas čempioni karatē junioriem

Andrejs Siliņš

Viktorija Razajeva kļūst par Eiropas čempioni karatē junioriem
Viktorija Razajeva (vidū)

Latvijas karatē izlase atgriezusies no 40. Eiropas karatē čempionāta, kas notika Konijā (Turcija) no 7 .līdz 10. februārim. Eiropas čempionāts kadetiem un junioriem un Eiropas kauss U21 sapulcēja labākos karatistus no 42 valstīm. Latvijas karatē federācijas izlasi ar panākumiem pārstāvēja 15 sportisti.

Pirmajā sacensību dienā startēja mūsu 14 un 15 gadus vecie kadeti, bet diemžēl nevienam mūsu sportistam neizdevās pārvarēt pirmo sacensību kārtu.

Marija Agafonova (Baltijas karatē klubs) kategorijā 16-17 gadi meitenes uzvarēja pretinieci no Maķedonijas (5-0) no Ungārijas (5-0), zaudēja sacensību uzvarētājai karatistei no Anglijas (5-0), gandarījumu cīņās spēja pieveikt pretinieci no Zviedrijas (3-2), cīņā par bronzu piekāpās Ukrainas sportistei. Rezultātā Marija ieņēma 5. vietu.

Jānis Korolkovs (Baltijas karatē klubs) kategorijā 16-17 gadi jau pirmajā aplī tikās ar sportistu no Azerbaidžānas un ar rezultātu 8-0 pieveica viņu, 2. sacensību kārtā Jānis tikās ar Krievijas sportistu un uzvarēja viņu (2-0). 3. sacensību kārtā Latvijas sportists pieveica Slovākijas sportistu (5-0). Pusfinālā Jānis piedzīvoja zaudējumu no mājinieka - Turcijas sportista (4-0). Cīņā par bronzu Koroļkovs cīnījās ar Norvēğijas sportistu, dominējot visu cīņu, izpildot vairākus uzbrukumus, kuri pēc tiesnešu vērtējuma nebija rezultatīvi, cīņa beidzās ar rezultātu 0-0. Acīmredzami bija skaidrs, ka Latvijas sportists bija pārāks, bet tiesneši novērtēja citādāk (Hantei) un piešķīra uzvaru Norvēğijas sportistam (3-2).

Kategorijā 16-17 gadi meitenēm +59kg klasē Latviju pārstāvēja 2011. gada Eiropas vicečempione Viktorija Rezajeva. Pirmo cīņu Viktorija uzvarēja ar 1-0, 2. sacensību aplī Viktorija pieveica Maķedonijas sportisti (3-0), 3. sacensību kārtā Latvijas sportiste tikās ar Grieķijas pārstāvi un ar rezultātu 7-1 pieveica viņu. Sacensību pusfinālā Vika uzvarēja Slovēnijas karatisti (9-1). Finālā Viku gaidīja sportiste no Turcijas, kuru Vika pārliecinoši uzvarēja ar 2-0. Vika atnesa trešo zelta kaluma medaļu Latvijas vēsturē individuālajās kategorijās junioriem (2008. gads- Kalvis Kalniņš, 2012. gads -Dāvis Spriņģis).

Varam atzīmēt arī Romanu Kornišovu (Baltijas karatē klubs), kas pirmajā sacensību kārtā zaudēja pēc tiesnešu vērtējuma sacensību finālistam no Turcijas. Diemžēl piedzīvoja zaudējumu arī gandarījuma cīņā pret sportistu no Dānijas.

Pēdējā sacensību dienā notika Eiropas karatē kauss U21. Latviju pārstāvēja trīs sportisti. Kategorijā +76 kg Dāvis Spriņģis (Baltijas karatē klubs, Tukums) uzvarēja pirmo cīņu pret Turcijas sportistu 4-1, bet diemžēl piedzīvoja zaudējumu pret Serbijas sportistu (2-0).

Nikolajs Bodrovs (Baltijas karatē klubs) pārliecinoši uzvarēja pirmo cīņu 4-1 pret Maķedonijas sportistu, bet diemžēl piekāpās (6-1) bronzas medaļas ieguvējam no Montenegro. Maksims Lupiks (Baltijas karatē klubs) pirmajā cīņā uzvarēja sportistu no Portugāles (6-1), otrajā sacensību kārtā Maksims pieveica Spānijas sportistu (5-2) un ceturtdaļfinālā tikās ar sacensību finālistu no Turcijas. Maksims zaudēja ar 3-1, gandarījuma cīņā par bronzu Maksims uzvarēja Dānijas sportistu 8-0, bet piedzīvoja zaudējumu pret Šveices sportistu ar 7-1, rezultāta ieņemot 5. vietu.