Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

30 gadu vecumā miris MMA cīkstonis Del Rozario

Jānis Pārums

30 gadu vecumā miris MMA cīkstonis Del Rozario
Šeins Del Rozario
Foto: Josh Hedges

Tikai 30 gadu vecumā miris amerikāņu MMA smagā svara cīkstonis Šeins Del Rozario (11-2), vēsta "Ultimate Fighting Championship" (UFC) mājaslapa.

Pirms trim nedēļām, 26.novembrī, Del Rozario tika nogādāts slimnīcā pēc pilnīgas sirds apstāšanās. Del Rozario bez dzīvības pazīmēm atrada tuvs draugs, MMA vieglā svara cīkstonis Aiens Makkols. Ārstiem slimnīcā izdevās atdzīvināt Del Rozario, bet pāris dienas vēlāk cīkstoņa menedžeris Džeisons Hauss atzina, ka ārstiem bijušas aizdomas par to, ka Del Rozario slimojis ar iedzimtu slimību, ko sauc par pagarināto QT sindromu.

Neskatoties uz to, ka Del Rozario bija izdevies atdzīvināt, cīkstoņa stāvoklis aizvien pasliktinājās. Smadzenes nereaģēja uz signāliem, bet 28.novembrī vairāki plašsaziņas līdzekļi ziņoja par cīkstoņa nāvi, tomēr tas neatbilda patiesībai – Del Rozario joprojām bija dzīvs, taču ļoti smagā stāvoklī. Divas dienas vēlāk tika atslēgtas dzīvību uzturošās iekārtas un Del Rozario elpoja patstāvīgi. Cīkstoņa smadzenes sāka reaģēt uz signāliem, bet Del Rozario saspieda savas mātes roku, kas sēdēja pie viņa gultas. Neskatoties uz veselības stāvokļa uzlabojumiem, 9.decembrī Del Rozario sirds diemžēl apstājās uz visiem laikiem...

MMA cīkstoņa karjeru Del Rozario uzsāka 2006.gadā un līdz 2011.gadam izcīnīja 11 uzvaras pēc kārtas. Viņa dzīve mainījās divus mēnešus pēc pēdējās uzvaras 2011.gada februārī, kad viņa mašīnā, kamēr tā bija apstājusies pie sarkanās gaismas, ietriecās kāds iereibis autovadītājs. Gūto savainojumu dēļ Del Rozario izlaida gadu, bet tad atgriezās sacensību apritē, taču diemžēl neveiksmīgi – pērnā gada maijā viņš piedzīvoja pirmo zaudējumu karjerā ar tehnisko nokautu otrajā raundā zaudējot Stipem Miocičam (10-1), bet gada nogalē piedzīvoja vēl vienu neveiksmi – nokauts otrajā raundā pret Petu Beriju (15-5-1). Kopš pērnā gada decembra Del Rozario vairs nebija cīnījies. Šogad 28.decembrī viņam bija ieplānota cīņa pret Guto Inosensu, taču tā tika atcelta Del Rozario ribu savainojuma dēļ. Karjeras laikā Del Rozario startējis gan "Strikeforce", gan UFC turnīros.



Izmantotie resursi:
The Official Website of the Ultimate Fighting...
UFC, Mixed Martial Arts (MMA) News, Results:...