Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Jaunizveidotā japāņu MMA organizācija nosaukta par “Rizin FF”

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Jaunizveidotā japāņu MMA organizācija nosaukta par “Rizin FF”
Fjodors Jemeļjaņenko (no kreisās) ar Nobujuki Sakakibaru
Foto: sherdog.com

Beidzot izdomāts nosaukums jaunizveidotajai Japāņu MMA organizācijai, ar kuru līgumu uz divām cīņām noslēdza kādreiz par pasaules labāko MMA cīkstoni uzskatītais krievs Fjodors Jemeļjaņenko (34-4-0). Šo organizāciju turpmāk sauks par “Rizin Fighting Federation”.

Jaundibināto cīņu sporta organizāciju nodibināja, kā arī vada bijušais nu jau neeksistējošās kādreiz pasaules vadošās MMA organizācijas PRIDE vadītājs Nobujuki Sakakibara.

Viņš noslēdza sadarbības līgumu ar Amerikas TV kompāniju “Spike TV”, kurai pieder daļa akciju no otras pasaules lielākās MMA organizācijas “Bellator”, kas nodrošinās TV translācijas Amerikā.

“Rizing FF” pirmais rīkotais cīņu šovs notiks šogad 31. decembrī, vecgada vakarā Japānā, kurā uz ringa kāps šajā valstī tik populārie Fjodors Jemeļjaņenko, Šinja Oaki (38-6-0), Kazuši Sakuraba (26-16-1) u.c.

Domājams, ka par šī šova donora organizāciju kalpos “Bellator”, kura “Rizin FF” piespēlēs vairākus sportistus. Taču kurus, tas gan pagaidām vēl nav skaidrs.

Sakakiraba skaidro, ka organizācija pārņems PRIDE noteikumus: drīkstēs sist “soccer kick”, bet cīņu formula – pirmais raunds 10 minūtes, bet pārējie divi pa piecām minūtēm.

“Rizin FF” šefs apgalvo, ka jaunā organizācija aktivizēsies tikai ar 2016. gadu, kurā plāno uzorganizēt vairākus nozīmīgus cīņu šovus ar pasaules labāko cīkstoņu līdzdalību.

Izmantotie resursi:
UFC, Mixed Martial Arts (MMA) News, Results:...