Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Sambists Žukovs izcīna pasaules junioru bronzu

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Sambists Žukovs izcīna pasaules junioru bronzu
Germans Žukovs
Foto: judo.org.lv

Latvijas sambists Germans Žukovs (19) vakar ieguva junioru bronzas medaļu pasaules čempionātā, kas šonedēļ risinās Dienvidkorejas galvaspilsētā Seulā.

Svara kategorijā līdz 82 kilogramiem Latvijas sambists sacensību pirmajā dienā izcīnīja bronzas godalgu. Kopā ar mūsu Žukovu uz pjedestāla kāpa arī krievs, azerbaidžānis un gruzīns.

Germans Žukovs nodarbojas arī ar džudo, taču olimpiskajā sporta veidā grūtāk sasniegt augstus rezultātus pasaules arēnā. Žukovs ir Latvijas U17 čempions (2011) un U21 vicečempions (2013). Kā zināms, vairāki džudisti piekopj arī sambo - neolimpiskajā sporta veidā krietni vieglāk tikt uz pjedestāla.

Eiropas sambo čempionātā šogad pieaugušo bronzu ieguva džudisti Viktors Reško un Andrejs Maģers. "Mēs lielāko akcentu liekam nevis uz jau gataviem sportistiem, bet uz junioriem un kadetiem. Tā ir mūsu prioritāte sambo attīstībai valstī. Mums tas ir iedīglis, kas ar federācijas atbalstu tuvākajos gados progresēs. Darba rezultāti tiek gaidīti tuvāko piecu gadu beigās, kad jāizcīna medaļas pieaugušo līmenī," pēc Eiropas čempionāta maijā teica Latvijas Sambo klubu asociācijas prezidents Vsevolods Zeļonijs, kurš ir 2000. gada olimpisko spēļu medaļnieks džudo.



Izmantotie resursi:
www.judo.org.lv
www.sport.ru