Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Bispings aizstāvēs savu UFC titulu cīņā pret Hendersonu

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Bispings aizstāvēs savu UFC titulu cīņā pret Hendersonu
Dens Hendersons (no kreisās) ar Maiklu Bispingu 2009. gadā svēršanās procedūras laikā
Foto: lowkickmma.com

Iespēja kļūt par pirmo MMA cīkstoni, kuram piederējušas prestižo organizāciju PRIDE, Strikeforce un UFC čempiona jostas tiks dota cīņas sporta veterānam amerikānim Denam Hendersonam (32-14), kurš savu nākamo divkauju aizvadīs ar jaunizcepto UFC vidējā svara čempionu britu Maiklu Bispingu (29-7).

“Esam ieplānojuši cīņu starp Denu Hendersonu un UFC vidējā svara čempionu Maiklu Bispingu,” ārzemju masu medijiem ziņoja UFC prezidents Dena Vaits.

“Tā ir cīņa, ko vēlas čempions [Bispings], un tā ir arī cīņa, ko vēlas fani. Mēs domājam šo maču sarīkot Mančestrā, Anglijā, taču pagaidām nav parakstīts neviens dokuments.”

Trīsdesmit septiņus gadus vecais Bispings jau vienreiz cīnījies ar četrdesmit piecus gadus veco bijušo PRIDE un Strikeforce čempionu Hendersonu. Tā cīņa notika tālajā 2009. gadā un tajā skaistu uzvaru ar nokautu izcīnīja Dens Hendersons.

Šis Hendersona izpildītais nokauts, kurš TV un internetā regulāri tiek atkārtots nokautu apskatos, vēl joprojām tiek uzskatīts par vienu no visu laiku labākajiem nokautiem MMA vēsturē.

Protams, neskatoties uz to, ka pagājuši jau septiņi gadi, šis sāpīgais zaudējums joprojām palicis splikgtā atmiņā Bispingam, kurš šā gada jūnijā gāžot no troņa Luku Rokholdu (15-3), kļuva par jauno UFC čempionu.

Hendersonam, kuram teorētiski, jau laiks doties godam nopelnītajā pensijā, dota iespēja beigt karjeru kā vienīgajam cīkstonim, kuram piederējuši PRIDE, Strikeforce un UFC čempiona tituli. Tiesa, Dena trofeju skapītī jau ir viena UFC josta, taču tā nav neapstrīdamā čempiona tituls, bet gan josta, ko saņēma uzvarot “UFC 17” vidējā svara turnīrā.

Dena Hendersona kontā pēdējās piecās aizvadītajās cīņās ir divas uzvaras. Parasti ar tādiem pēdējo cīņu rādītājiem nedod titula cīņu, taču kā jau teica Dena Vaits, šo maču vēlas gan pats Bispings, gan cīņu sporta fani, tāpēc viss tiks darīts, lai tāda cīņa notiktu.

Izmantotie resursi:
MMAjunkie | UFC and MMA news, rumors, live...