Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Karatistam Sadikovam piektā vieta Eiropas čempionātā

Jānis Pārums

Karatistam Sadikovam piektā vieta Eiropas čempionātā
Ruslans Sadikovs (no kreisās) cīņā par bronzu

No 6. līdz 8. maijam Šveices pilsētā Cīrihē notika Eiropas čempionāta karatē. Latvijas karatē federāciju pārstāvēja trīs sportisti, bet kopumā čempionātā piedalījās aptuveni 500 dalībnieku no 44 Eiropas valstīm.

Kirils Membo kā pirmais no Latvijas pārstāvjiem sāka sacensības, taču kategorijā "Kata" jau pirmajā sacensību kārtā zaudēja Krievijas pārstāvim.

Kategorijā "Kumitē" svarā līdz 84 kilogramiem Ruslans Sadikovs startēja pirmo reizi, jo viņa ierastā svara kategorija ir līdz 75 kilogramiem. Pirmo kārtu viņš pārvarēja viegli, bet otrajā tikās ar titulēto itāli Salvatoru Loriju, kurš ir daudzkārtējs Eiropas un pasaules čempions. Pamatlaiks beidzās 0:0, papildlaikā uzvaru tiesneši atdeva itālim, lai gan neviens no karatistiem punktus neguva, bet aktīvāks bija Sadikovs. Vēlāk Itālijas pārstāvis izcīnīja sudraba medaļu, bet Ruslans gandarījuma turnīrā ieņēma piekto vietu, zaudējot izšķirošajā cīņā par bronzu.

Savukārt Kalvis Kalniņš uzvarējis pirmo cīņu turpinājumā piekāpās vēlākajam bronzas medaļniekam, vācietim Aleksandram Heimanam.

Informāciju sagatavoja:
Maksims Ivančikovs