Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Kikbokseris Džavadovs Igaunijā nokautē britu Kingu

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Kikbokseris Džavadovs Igaunijā nokautē britu Kingu
Zaurs Džavadovs (no labās) cīņā ar Tomiju Kingu
Foto: delfi.ee

Vakarnakt Igaunijas galvaspilsētā Tallinā notiekošā cīņu šova “Xplosion Fight Series” ietvaros kārtējo uzvaru izcīnīja Eiropas čempions kikboksā rīdzinieks Zaurs Džavadovs (27-10, 16 KO), kurš pirmajā raundā nokautēja sportistu no Lielbritānijas – Tomiju Kingu (14-4, 7 KO).

Vakar tradicionālajā cīkstoņu svēršanās procedūrā gan Džavadovs, gan Kings spēja iekļauties pusvidējā svara divīzijas rāmjos, nepārsniedzot 77 kg atzīmi.

Kā atzina Zaurs, brita cīņas stils ir ļoti līdzīgs, kāds bija viņa iepriekšējam pretiniekam, Nīderlandi pārstāvošajam brazīlietim Rodrigo Fereiram, kuru Latvijas pārstāvis uzvarēja šā gada februārī, kļūstot par jauno Eiropas čempionu pusvidējā svarā.

“Pētījām [Tomija] Kinga cīņas. Viņa cīņas stils ir ļoti līdzīgs, kāds bija Rodrigo Fereiram. Viņš ir fiziski spēcīgs, taču pēc otrā raunda parasti izbeidzas izturība. Tāpēc mūsu uzdevums bija līdzīgs kā pirms mača ar brazīlieti – turēt aizsardzību un uzsākt pretuzbrukumus brīdī, kad Tomijs nogurs,” portālam Sportacentrs.com pirms cīņas stāstīja Džavadovs.

Zaurs cīņā pieturējās pie sākotnējā plāna un vairāk strādāja kā otrais numurs, turot dzelžainu aizsardzību, kamēr Tomijs Kings izdarīja spēcīgus sitienus un fiziski pumpējās laukā. Brits negaidīti ātri pazaudēja enerģiju, ko izmantoja Latvijas pārstāvis, kurš pirmā raunda izskaņā ar kreisās rokas sitienu uz ringa dēļiem nosūtīja Tomiju Kingu, izcīnot vienu no karjeras izteiksmīgākajām uzvarām.

“Paredzējām, ka Tomijs izpumpēsies, taču negaidījām, ka tas notiks tik ātri,” pēc cīņas atzina Zaurs Džavadovs. “Viņš izdarīja daudz spēcīgu sitienu, daži bija pat sāpīgi, taču es turēju bloku un gaidīju momentu, lai noķertu viņu uz pretkustību, kas man izdevās pirmā raunda izskaņā.”

     [+] [-]

, 2016-04-10 11:56, pirms 8 gadiem
Respeckt.Kikbokss nav OS programmaa?

     [+] [-]

, 2016-04-10 16:42, pirms 8 gadiem
Skaists K.O. Apsveicu ar otro uzvaru pēc kārtas!

     [+] [-]

, 2016-04-10 22:28, pirms 8 gadiem
Video ari var redzet, ja kads zin, iemet linku lūdzu!!!