Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Šlemenko beidzot tiek pie kārotā Bellator čempiona titula

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Šlemenko beidzot tiek pie kārotā Bellator čempiona titula
Aleksandrs Šlemenko (no labās) cīņā ar Maikelu Falkao
Foto: sherdog.com

Krievu sportists Aleksandrs Šlemenko (47-7-0) divreiz uzvarējis „Bellator midleweight Grand Prix” turnīrā, taču pie Bellator vidējā svara čempiona jostas tika tikai vakar šova „Bellator MMA - Bellator 88” ietvaros, otrajā raundā aizsūtot nokautā brazīliešu atlētu Maikelu Falkao (31-5-0).

No 2009. līdz 2012. gada aprīlim Bellator vidējā svara čempiona tituls piederēja Hektoram Lombardam (32-3-1), bet tā kā viņš pērngad parakstīja līgumu ar UFC, viņa josta automātiski kļuva vakanta. Vēl esot Lombardam pie varas Aleksandrs Šlemenko uzvarēja „Bellator middleweight Grand Prix season 2” turnīrā, kļūstot par obligāto titula pretendentu, mēģināja tikt pie kārotās jostas, bet piekāpās kubiešu sportistam pēc punktiem.

Lai vēlreiz iegūtu tiesības spēkoties par čempiona jostu Šlemenko bija jāuzvar „Bellator middleweight Grand Prix season 5” turnīrā, ko viņš arī veiksmīgi izdarīja, taču tā arī nesagaidīja kāroto revanša cīņu ar Lombardu, jo tas parakstīja līgumu ar UFC.

Tā kā Bellator vidējā svara čempiona josta bija kļuvusi vakanta, organizācijas vadība lēma, ka par to spēkosies iepriekš obligātais pretendents Aleksandrs Šlemenko ar „Bellator middleweight Grand Prix season 6” uzvarētāju, bijušo UFC cīkstoni Maikelu Falkao.

Beidzot Šlemenko sapnis piepildījās un viņš aizraujošā cīņā otrajā raundā nokautēja brazīlieti un beidzot savā īpašumā ieguva Bellator čempiona jostu.

„Esmu Bellator čempions, kurš tagad kļuvis arī par organizācijas seju,” pēc uzvaras daiļrunīgs bija Šlemenko. „Kurš vēlas šo jostu, nāciet un paņemiet, taču es jūs sasitīšu!”

„Bellator MMA - Bellator 88” rezultāti

Nr.UzvarētājsZaudētājsMetodeRaundsLaiks
1.Alexander ShlemenkoMaiquel FalcaoKO (punches)22:18
2.Marlon SandroAkop Stepanyandecision (majority)35:00
3.Mike RichmanMitch JacksonTKO (strikes)14:57
4.Alexandre BezerraGenair Da Silvasubmission (armbar)11:40
5.Magomedrasul KhasbulaevFabricio Guerreirosubmission (arm-triangle choke)21:15
6.Joe ElmoreJerrid BurkeKO (punch)24:11
7.Ronnie RogersShane Crenshawdecision (unanimous )35:00
8.Clay HarvisonUrurahy RodriguesTKO (knee)33:34
9.George HickmanStephen Upchurchsubmission (rear-naked choke)12:19

Izmantotie resursi:
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...