Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Neits Markvards: „Mans mērķis kļūt par UFC čempionu”

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Neits Markvards: „Mans mērķis kļūt par UFC čempionu”
Neits Markvards
Foto: mmaontap.com

Patreizējais Strikeforce pusvidējā svara čempions Neits Markvards (32-10-0), kurš šo sestdien organizācijas Strikeforce pastāvēšanas pēdējā šovā aizstāvēs savu titulu cīņā pret beļģi Tereku Safedinu (13-3-0), ir optimistiski noskaņots izcīnīt arī UFC pusvidējā svara čempiona jostu.

Strikeforce pusvidējā svara čempionam Neitam Markvardam, kurš par čempionu tika kronēts pērnā gada jūlijā pēc uzvaras pār Taironu Vūdliju (10-1-0), organizācijas pēdējā šovā aizstāvēs titulu pret beļģu sportistu Tereku Safedinu. Šī mača uzvarētājs automātiski pāries uz UFC, un, ja šajā divkaujā triumfēs Markvards (viņš tiek uzskatīts par šīs cīņas favorītu – J.E.) ,visticamāk, viņam pārejot uz UFC uzreiz tiks dota iespēja tikties ar šīs organizācijas čempionu Džordžu Santpjēru.

„Es trenējos kopā ar Džordžu vēl ilgu laiku pirms tam, kad viņš kļuva par UFC pusvidējā svara čempionu,” ārzemju masu medijiem vētīja Neits Markvards, kurš pirms nonākšanas UFC bija japāņu organizācijas Pancrase vidējā svara čempions. „Mēs trenējāmies kopā pirms katras viņa cīņas. Godīgi sakot, man patīk šis puisis, taču es neatteiktos no iespējas cīnīties ar viņu. Cīnīšos ar jebkuru, jo es to daru savas ģimenes labklājības dēļ.”

Trīsdesmit trīs gadus vecais Markvards vēl laikā, kad atradās līguma attiecībās ar UFC (no 2005. – 2011. gadam) un startēja vidējā svara kategorijā, vairākas reizes bija soļa attālumā no titula. Jau otrajā gadā UFC rindās amerikānim bija iespēja cīnīties par čempiona jostu ar UFC vidējā svara čempionu Andersonu Silvu, taču tajā mačā Neits cieta fiasko. Pēc tam viņam bija divas iespējas cīnīties par tiesībām kļūt par obligāto titula pretendentu, taču abas reizes tika izniekotas, atzīstot pretinieku Čela Sonena un Jušina Okami pārākumu pēc punktiem. Pērngad Neits nonāca Strikeforce un jau debijas mačā cīnījās par organizācijas pusvidējā svara čempiona jostu ar vienu no šī svara kategorijas perspektīvākajiem atlētiem Taironu Vūdliju. Markvards izcīnīja uzvaru ar nokautu un tika kronēts par jauno čempionu, bet Vūdlijam tas bija pirmais zaudējums karjerā. Neits tic saviem spēkiem un nebaidās ne no viena, kam būs jāstājas pretī, lai kļūtu par UFC pusvidējā svara čempionu.

„Mans mērķis ir kļūt par UFC pusvidējā svara čempionu,” savus plānus atklāja patreizējais Strikeforce čempions Markvards. „Neesmu tādā statusā, lai varētu atteikties no tādas perspektīvas, tāpēc domāju, ka man nāksies cīnīties ar to, kuram uz to brīdi piederēs čempiona tituls.”

Izmantotie resursi:
UFC blog for UFC news, UFC rumors, fighter...