Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Kalvim Kalniņam sudrabs karatē Premjerlīgas posmā

Kalvim Kalniņam sudrabs karatē Premjerlīgas posmā
Publicitātes foto

Kalvis Kalniņš WKF Karatē Premjerlīgas posmā Stambulā (Turcija) izcīnījis otro vietu, sīvā fināla cīņā piekāpjoties Irānas sportistam.

No 6. līdz 8.septembrim Stambulā notika viens no spēcīgākajiem WKF Karatē Premjerlīgas posmiem, kurā piedalījās vairāk kā 600 dalībnieki no 40 valstīm. Latviju un Latvijas karatē federāciju šajā turnīrā pārstāvēja 3 sportisti: Patrīcija Mierkalne (Baltijas karatē klubs), Viktorija Rezaeva (Baltijas karatē klubs) un Kalvis Kalniņš (Baltijas karatē klubs) ar izlases treneri Maksimu Ivančikovu.

6.septembrī Premjerlīgas ietvaros notika karatē turnīrs kadetiem (14-15 gadi) un junioriem (16-17 gadi) "Istanbul Open". Kadetu Kata (formālie vingrinājumi) piedalījās Patrīcija Mierkalne, kurai pēc vairākām nometnēm vasaras periodā šīs bija pirmās sacensības pirms gaidāmā pasaules čempionāta, kas notiks novembrī, Spānijā. Patrīcijai izdevās uzvarēt trīs pretinieces, un tikai vienai piekāpties. Rezultātā Patrīcija ieguva 3.vietu.

Kategorijā līdz 60 kg Kalvis Kalniņš aizvadīja piecas cīņas, kurās uzvarēja Ķīnas karatistu, divus sportistus no Itālijas un Turcijas. Finālā Kalniņam pretī stājās Irānas sportists. Ļoti sīvā un saspringtā četru minūšu cīņā, rezultāts beidzās ar 10-13 Irānas sportista labā. Kalvim šis bija pirmais turnīrs pēc vasaras fiziskās sagatavošanas posma.

Ļoti nozīmīgs un svarīgs starts Kalvi gaida "World Combat Games" (Olimpiāde cīņu sporta veidiem), kura notiks oktobra beigās Sanktpēterburgā. Šis ir nozīmīgs pāsākums, kur cīnīsies pasaules astoņi labākie cīņas sportu veidu pārstāvji savos svaros un cīņu paveidos (MMA, kikbokss, bokss, taekvondo, sambo, džudo u.c.) Kalvis Kalniņš ir vienīgais Latvijas sportists, kurš šogad ir ticis uz šīm spēlēm šogad.

Viktorija Rezaeva cīnījās labi, bet jau pirmajā kārtā piekāpās Turcijas sportistei, un cīņā par medaļām neiesaistījās.

Informāciju sagatavoja:
Maksims Ivančikovs