Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Cīņas sports atgūst vietu olimpisko spēļu programmā

Agris Suveizda

Cīņas sports atgūst vietu olimpisko spēļu programmā
Foto: AP/Scanpix

Vakar Argentīnas galvaspilsētā Buenosairesā Starptautiskās olimpiskās komitejas slēptā balsojumā tika noskaidrots, kura no trim kandidatūrām iekļūs 2020. un 2024.gada vasaras olimpisko spēļu programmā. Ar visai lielu pārsvaru balsojumā uzvarēja cīņas sports, kas apsteidza beisbolu/softbolu un skvošu.

Cīņas sports aizklātā balsojumā ieguva 49 balsis, bet beisbola un softbola apvienotā kandidatūra saņēma vien 24 balsis. Vēl par divām balsīm atpalika skvošs. Viens no galvenajiem faktoriem tik pārliecinošai cīņas uzvarai bija veiktās reformas, kas tika uzskatītas par nepieciešamu sporta veida popularizēšanai un uzlabošanai. "Ar šo balsojumu eat parādījuši, ka šie soļi uzlabot mūsu sporta veidu kļuva par galveno atšķirību. Varu garantēt katram no jums, ka sporta veida modernizācija neapstāsies," teica Starptautiskās cīņas federācijas prezidents Nenads Lalovičs.

"Šodienas lēmums salauza sirdi miljoniem skvoša spēlētāju visā pasaulē. Jo īpaši ņemot vērā mūsu desmit gadus ilgo ceļu pretī iekļaušanai olimpisko spēļu programmā. Taču joprojām ceram, ka mūsu iekļaušana programmā vēl ir iespējama," protams, daudz sliktākā noskaņojumā bija Pasaules skvoša federācijas prezidents Narajana Ramačandrans.

Lēmums nerekomendēt cīņas sportu iekļaušanai 2020. gada olimpisko spēļu programmā tika pieņemts Starptautiskās olimpiskās komitejas (SOK) sēdē februāra sākumā, kad tika izskatīts ziņojums par 26 vasaras olimpiskajiem sporta veidiem, vadoties no 39 kritērijiem. Daži no kritērijiem: sporta veida izplatība pasaulē, konkurences līmenis, skatāmība, TV reitings un citi.

"Daudzās Eiropas valstīs cīņa ir svarīgs sporta veids. Te cīņai ir lielas tradīcijas, popularitāte un sociālā nozīmība. Tāpēc EOC atbalsta cīņu. Daudzi ievērojami IOC darboņi arī jau pauduši atbalstu," augusta izskaņā atbalstu cīņas sportam izteica arī Eiropas olimpiskās komitejas prezidents Patriks Hīkijs.

Izmantotie resursi:
BBC - Homepage

  +2 [+] [-]

, 2013-09-09 12:38, pirms 11 gadiem
labākais variants Latvijai, jo cīņā ir Grigorjeva, bet skvošā un beisbolā augstas vietas mums nespīd.

     [+] [-]

, 2013-09-10 15:20, pirms 11 gadiem
Cīņa ir mūžīga!