Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

„TM fighting team” sportisti gatavi rītdienas cīņu šovam „Arēnā Rīga”

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

„TM fighting team” sportisti gatavi rītdienas cīņu šovam „Arēnā Rīga”
Valts Višņevskis (no kreisās), Amirans Kavtaradze, Mareks Lavrinovičs, Edgars Skrīvers un Artūrs Čerņavskis
Foto: Uģis Grantiņš

Rīt, 10. maijā „Arēnā Rīga” notiks starptautiskais cīņu sporta šovs „Fight Arena”, kurā piedalīsies arī vairāki Latvijas vadošie sportisti, tai starpā cīkstoņi no Latvijas vienīgās profesionālās cīņu sporta komandas „TM fighting team”.

„TM fighting team” komandas krāsas „Arēnā Rīga” pārstāvēs Latvijas supervieglā svara MMA čempions Edgars Skrīvers (8-2-0) un Baltijas vidējā svara MMA čempions Valts Višņevskis (9-7-0), Baltijas labākais pussmagā svara kikbokseris Mareks Lavrinovičs (12-4, 5 KO) un gruzīnu bokseris Aleksandros Kartozia (2-1, 1 KO).

Skrīvers un Višņevskis eksaminēs ciemiņus no kaimiņu valstīm

Latvijas labākais supervieglā svara MMA cīkstonis Edgars Skrīvers, kurš pasaules reitingā ierindots 243. vietā starp pasaules labākajiem šī svara kategorijas cīkstoņiem, nesen atgriezies no treniņnometnes Taizemē.

Viņa pirmais eksāmens šogad būs Lietuvas pārstāvis Karolis Buslis, kurš ir vairākkārtējs savas valsts čempions amatieru kikboksā. Profesionālajā MMA Buslis aizvadījis tikai divus mačus ar Gerardu Linderu (4-1-0) un Karoli Mulvinsku (1-1-0), taču abos cietis sakāves. Neskatoties uz zaudējumiem, lietuvietis šajās cīņās sevi parādīja no labās puses, nodemonstrējot īstu kaujinieka garu.

Jāatzīmē, ka Taizemē Skrīvers trenējās kopā ar vairākiem pasaulē labi zināmiem MMA cīkstoņiem ar UFC pieredzi, kā, piemēram, Deniju Mičelu (14-5-1), Zubairu Tuhugovu (16-3-0), Braienu Ebersolu (50-16-1), Rodžeru Huertu (21-7-1),Kodiju Stīvensu (11-6-1) u.c.

Savukārt Baltijas vidējā svara čempions kuldīdznieks Valts Višņevskis, kurš vēl pērngad cīnījās par vakanto Eiropas pussmagā svara čempiona jostu ar Mičelu Adalenu, rīt dūres krustos ar Baltkrievijas Taiboksa čempionu Aleksandru Sviridu (2-3-0), kurš MMA aizvadījis tīs cīņas.

Pēdējo maču Svirids aizvadīja pirms mēneša, visai aktīvā un agresīvā cīņā piekāpjoties slavenajam somu vidējā svara MMA cīkstonim Miko Rūponenam (19-5-2). Ka jau minējām, Svirids ir titulēts kikbokseris. Viņš izcīnījis medaļas Eiropas čempionātā Tai-boksā, kā arī pērn triumfēja Baltkrievijas atklātajā MMA čempionātā (amatieriem).

Lavrinovičam nomainījies pretinieks, Kartozija debitēs uz „Arēna Rīga” ringa

Latvijas labākajam pussmagā svara kikbokserim Marekam Lavrinovičam, kura trofeju skapītī stāv Baltijas un Latvijas K-1 čempiona jostas, sākotnēji bija paredzēta cīņa ar pieredzējušo baltkrievu dūru meistaru Vadimu Kiselu, taču šī cīņa nenotiks par cik baltkrievs treniņos guvis savainojumu.

Par Kisela savainojumu un pretinieka maiņu tukumniekam tika paziņots tikai vakar. Savainoto Vadimu aizvietos Lietuvas čempions kikboksā (junioriem), kluba „Dainralfas” pārstāvis Lukas Macas.

Lai arī Lukam ir tikai deviņpadsmit gadu, profesionālajā ringā viņš aizvadījis trīs cīņas, visās gūstot uzvaras ar nokautiem. Protams, ja Macu salīdzina ar Kiselu, tad tā ir diena pret nakti, taču, ja skatās uz to, ka leitis visos trijos aizvadītajos mačos triumfējis ar nokautu, Marekam ir par ko uztraukties.

„Neesmu priecīgs, ka pēdējā brīdī man kārtējo reizi tiek nomainīts pretinieks, taču es esmu nopietni gatavojies šim mačam, tāpēc ne par ko nepārdzīvoju un esmu gatavs cīnīties ar jebkuru, kuru man noliks pretī,” kā vienmēr pozitīvi noskaņots bija Lavrinovičs, kurš daudziem cīņu sporta līdzjutējiem palicis atmiņā ar pērngad izcīnīto uzvaru pār pasaules vicečempionu kikboksā Rodrigo Nzojibuku, ko latvietis nokautēja salto lēcienā ar sitienu ar papēdi.

Pirmo reizi Rīgā startēs „TM fighting team” jaunieguvums, gruzīnu bokseris Aleksandros Kartozia. Jāatzīmē, ka Kartozia Latvijā jau ir boksējis – tas notika pērnā gada nogalē Liepājā, kad viņš piedalījās prestižā boksa komercturnīra „Bigger’s Better” Latvijas posmā, kurā pusfinālā piekāpās bokserim no Francijas. Kopumā gruzīns aizvadījis trīs cīņas, no tām divās izcīnot uzvaras.

„Arēnā Rīga” Aleksandros dūres krustos ar vienu Latvijas pieredzes bagātākajiem pussmagā svara bokseriem Jevgēņiju Andrejevu (9-54, 3 KO), kurš savas vienpadsmit gadus garās karjeras laikā profesionālajā ringā aizvadījis sešdesmit četrus boksa mačus.

Lai arī Andrejeva uzvaru un zaudējumu bilance nav no tām pozitīvākajām, viņš Latvijas pussmagā svara reitingā ir tabulas augšgalā. Jevgēņijs ringā licis pasvīst tādiem pazīstamiem bokseriem kā Valērijs Brudovs (41-5, 28 KO), Muhameds Ali Ndaje (23-2-1, 13 KO), Silvio Branko (63-11-3, 37 KO), Treviss Dikinsons (16-1, 6 KO), Andrejs Barabanovs (11-1-, 6 KO) u.c. Jāatzīmē, ka Andrejevs visiem šiem pieminētajiem sportistiem piekāpies tikai pēc punktiem.

Uz papīra skatoties Kartozijas – Andrejeva paredzētā sešu raundu cīņa varētu būt ļoti aizraujošs mačs, par cik abi piekopj līdzīgu cīņas stilu. Abi ir ļoti agresīvi, mīl sarīkot atklātu kauju, kā arī abiem ir ciets žoklis. Šajā cīņā ir ļoti grūti prognozēt uzvarētāju, tikai rings parādīs, kurš ir stiprāks…

„Fight Arena” cīņu pāri:

DisciplīnaCīņu pāris
MMAOļegs Jemeļjanovs VS Jānis Ginters
MMAValts Višņevskis VS Aleksandrs Svirids (Baltkrievija)
MMAEdgars Skrīvers VS Karolis Buslis (Lietuva)
K-1Vitālijs Bujrjakovs VS Igors Tkačenko
K-1Jevgēņijs Aleksejevs VS Artjoms Mironcevs
K-1Gvido Seilis VS Deniss Leurda
K-1Māris Timofejevs VS Jurijs Žiguļevs (Lietuva)
K-1Mareks Lavrinovičs VS Lukas Macas (Lietuva)
K-1Kristaps Zīle VS Tadas Miceika (Lietuva)
K-1Edgars Freimanis VS Jānis Ziediņš
BokssJevgēņijs Aleksejevs VS Aleksandros Kartozia (Gruzija)

Izmantotie resursi:
"TM FIGHTING TEAM"
boxrec.com
shredog.com