Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Štruve jūlijā atgriežas cīņu apritē ar maču pret Mitrioni

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Štruve  jūlijā atgriežas cīņu apritē ar maču pret Mitrioni
Stefans Štruve
Foto: sherdog.com

Pats garākais UFC smagā svara cīkstonis nīderlandietis Stefans Štruve (25-6-0), kurš gandrīz gadu mocījās ar veselības problēmām, 5. jūlijā cīņu šova „UFC 175” ietvaros ar cīņu pret amerikāni Metu Mitrioni (7-3-0) atgriežas cīņu apritē.

Pērnā gada beigās divdesmit sešus gadus vecajam Stefanam Štruvem ārsti atklāja sirds darbības problēmas, kas apdraudēja viņa turpmāko sportisko karjeru. Bija bažas, ka pats garākais UFC cīkstonis veselības problēmu dēļ vairs nevarēs atgriezties ringā, taču UFC vadība nestrēba karstu laužot līgumu, bet gan iesaldēja to.

Štruve atkal atsācis treniņus, lai gatavotos gaidāmajai cīņai ar Metu Mitrioni, kurš savā pēdējā aizvadītajā cīņā nokautēja Šonu Džordanu (16-5-0). Stefans ringā nav kāpis veselu gadu, taču viņš ir apņēmības pilns atgriezties ar uzvaru.

Jāatzīmē, ka nīderlandietis savu profesionālā MMA sportista karjeru uzsāka 2005. gadā, bet jau pēc četriem gadiem ar uzkrāto astoņpadsmit cīņu bagāžu viņš parakstīja līgumu ar UFC. Pasaules vadošās MMA organizācijas rindās nīderlandiešu smagsvars aizvadījis trīspadsmit maču, no kuriem deviņās divkaujās izcīnījis uzvaras.

Stefana karjeras nozīmīgākās uzvaras ir pār tādām šī sporta veida slavenībām kā Mario Neto (12-5-0), Pols Buentello (33-16-0), Stīpe Moičičs (11-1-0) u.c. autoretatīviem cīkstoņiem.

Interesanti, ka Štruvem pirmo zaudējumu karjerā tālajā 2005. gadā sarūpēja leģendārā Latvijas MMA cīkstoņa Edmunda Ķirša (6-6-0) audzēknis Romualds Garkulis (8-8-2).

Izmantotie resursi:
MMA Mania, UFC news, results, videos, rumors,...