Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Inese Tarvida paliek viena punkta attālumā no olimpiskajām spēlēm

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Inese Tarvida paliek viena punkta attālumā no olimpiskajām spēlēm
Inese Tarvida. Foto: Laszlo Sulyok / SuLaci Photography

Bulgārijas galvaspilsētā Sofijā notiek Eiropas olimpiskais kvalifikācijas turnīrs taekvondo, kur eiropietēm ir pēdējā iespēja tikt uz Parīzes spēlēm. Sacensību pirmajā dienā Latvijas taekvondiste Inese Tarvida (57 kg) sāka ar trijām uzvarām un iekļuva pusfinālā, kur pietrūka viena punkta. Jaunākā māsa Jolanta Tarvida startēs 10. martā.

Katrā svara kategorijā piecas vai sešas sportistes pēc ranga jau kvalificējās Parīzes olimpiskajām spēlēm. Pārējām jācīnās attiecīgajā kontinentālajā kvalifikācijas turnīrā, kur katrā ir tikai divas olimpiskās kvotas.

57 kilogramos sacentās 24 sportistes. Inese Tarvida (#12) šodien pirmajā kārtā ar 2-0 uzvarēja norvēģieti Kaju Hansenu (#21), bet astotdaļfinālā ar 2-0 pārspēja nīderlandieti Bodīni Šonmakersu (#5).

Ceturtdaļfinālā pretī stājās 34 gadīgā irāņu izcelsmes Beļģijas pārstāve Rahele Asemani, kura savulaik kā bēgle kvalificējās Riodežaneiro spēlēm un tur startēja jau zem jaunā karoga. Pirmajā raundā pārāka bija mūsu sportiste. Četras sekundes pirms otrā rauda beigām Tarvida no 2:3 panāca 3:3 (pretiniece nokrita), turklāt pēc video atkārtojuma izvērtēšanas tika piešķirti vēl trīs punkti - 6:3. Ja otrajā raundā būtu zaudējums, tad nāktos cīnīties izšķirošajā raundā, tomēr Tarvida uzvarēja ar 2-0.

Pusfinālā pretī stājās bēgle Kimija Alizade (#9), kura kā Irānas pārstāve izcīnīja Riodežaneiro spēļu bronzu. Tagadējā turnīra ceturtdaļfinālā bēgle ar 2-1 uzvarēja nominālo galveno favorīti, ungārieti Luanu Martonu (#1).

Izšķirošā mača sākumā Tarvida izvirzījās vadībā ar 1:0 un pirmajā raundā uzvarēja. Tādējādi rezultāts kļuva 1-0, bet pretiniecei obligāti vajadzēja uzvarēt nākamajos divos raundos. Otrajā raundā Tarvida izcīnīja pārsvaru (3:0, 4:1), Alizade panāca 4:4 un nopelnīja minimālu pārsvaru, līdz ar to Latvijas pārstāve zaudēja - 5:6. Trešajā raundā tika noskaidrota olimpiskās kvotas ieguvēja. Latvijas sportiste izvirzījās vadībā (1:0) un 32 sekundes pirms beigām veica sitienu ar roku 2:0, tomēr pretiniece atbildēja ar divpunktīgo spērienu (2:2) un uzvarēja pēc papildrādītāja. Līdz ar to triju raundu summā Tarvida zaudēja ar 1-2. Trešajā raundā pietrūka viena punkta... Kimija Alizade kvalificējās savām trešajām olimpiskajām spēlēm pēc kārtas.

VIDEO: Tarvidai pietrūkst viena punkta, lai sasniegtu olimpiskās spēles.

Turpinājumā vēl bija jācīnās par trešo vietu turnīrā, taču Latvijas sportiste neizgāja uz starta un tādējādi ierindojās ceturtajā vietā. Divi lauzti kauli, vēstīja Tarvida instagramā.

Inese Tarvida ir divkārtējā pasaules čempionātu bronzas medaļniece (2017, 2019), tomēr šie panākumi tika gūti 53 kilogramos. Olimpiskajā kvalifikācijā ir mazāk svara kategoriju, līdz ar to lielāka konkurence.

67 kilogramos rīt startēs tikai 12 dalībnieces. 2023. gada Eiropas spēļu bronzas medaļniece Jolanta Tarvida (#3) sāks ar ceturtdaļfinālu, kur pretī stāsies ungāriete Viviana Martona (#6) vai melnkalniete Andrea Berišaja. Ja izdosies tikt tālāk, tad izšķirošajā pusfinālā pretiniece varētu būt grieķiete Teopula Sarvanaki (#2), kura ir 2022. gada pasaules vicečempione 62 kilogramos. Pirmā cīņa būs 10. martā krietni pēc plkst. 9.00.

Kā jau ziņots, 2021. gada maijā notika Tokijas spēļu Eiropas kvalifikācijas turnīrs - #12 Jolanta (67 kg) un #1 Inese (57 kg) zaudēja 1/4 finālā.

Māsas Tarvidas nevar startēt vienā kategorijā, jo attiecīgajā svarā valsti var pārstāvēt tikai viena sportiste. Lai tagad kvalificētos, jātiek finālā.

Izmantotie resursi:
TIEŠRAIDE - europetaekwondo.org

     [+] [-]

, 2024-03-09 22:06, pirms 2 mēnešiem
Jā cik tuvu un cik žēl...

     [+] [-]

, 2024-03-09 22:43, pirms 2 mēnešiem
johaidi