Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Ja Andersons Silva uzveiks Niku Diazu, nopelnīs cīņu par UFC titulu

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Ja Andersons Silva uzveiks Niku Diazu, nopelnīs cīņu par UFC titulu
Andersons Silva (no kreisās) un Niks Diazs
Foto: sherdog.com

Organizācijas UFC prezidents Dana Vaits atklājis, ja bijušais UFC vidējā svara čempions Andersons Silva (33-6-0), kuram 31. janvārī jācīnās ar bijušo Strikeforce čempionu Niku Diazu (26-9-0) uzvarēs šajā mačā, iegūs tiesības cīnīties par UFC čempiona jostu.

Pēc pavisam nelāgās 2013. gada sezonas, kurā leģendārais Andersons Silva cīņā pret Krisu Veidmanu zaudēja savā īpašumā septiņus gadus turēto UFC vidējā svara čempiona titulu, bet pēc tam revanša mačā pret to pašu Veidmanu guva smagu kājas traumu un visu 2014. gadu pavadīja rehabilitējoties, beidzot atgriežas apritē.

Priekš Andersona pirmā cīņa pēc smagā kājas lūzuma saārstēšanas un divu gadu ilgās pauzes būs ar ne mazāk titulēto un slaveno, bijušo Strikeforce čempionu Niku Diazu.

Silvam uzvaras gadījumā pār Diazu UFC bosi sola dot iespēju atgriezties uz UFC troņa, un jau nākamajā mačā piedāvā dūres krustot ar čempionu, kas tiks noskaidrots 28. februārī cīņā starp šā brīža UFC titula īpašnieku Krisu Veidmanu un pazīstamo brazīlieti Vitoru Belfortu.

„Andersons Silva cīnās ar Niku Diazu, un visticamāk, ja viņš uzvarēs šajā cīņā, pēc tam viņš cīnīsies ar [Krisa] Veidmana – [Vitora] Belforta pāra uzvarētāju”, organizācijas plānus atklāja UFC prezidents Dana Vaits.

Kā jau minējām, priekš Andersona Silvas cīņa ar Niku Diazu šī būs pirmā divkauja pēc smagās kājas traumas saārstēšanas. Vaits neuzskata, ka Silvam ir problēmas ar fizisko sagatavotību, taču trīsdesmit deviņus gadus vecā brazīlieša psiholoģiskais stāvoklis gan UFC prezidentam rada bažas.

„Šī būs ļoti interesanta cīņa. Taču nezinu cik psiholoģiski gatavs šai cīņai ir Andersons, kurš pārcietis tik smagu traumu… Fiziski, noteikti, viņš būs labi sagatavots, jo puisis trenējas ļoti intensīvi un viņa treniņu process ir diezgan pārdomāts. Viņš sāka strādāt pie savas formas atgūšanas uzreiz pēc operācijas un cīņas brīdī būs labā fiziskā formā, ” uzskata Dana Vaits.

„Grūti pateikt vai viņš izmantos „low kick” sitienus, ko viņš visai bieži izmantoja iepriekš un kā viņš jutīsies atkal kāpjot cīņu būrī. Sparingi savā zālē pēc būtības ļoti atšķiras ar reālo cīņu arēnā. Paskatīsimies kā tas viss beigsies...”

Izmantotie resursi:
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...