Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Mameds Halidovs parakstījis līgumu ar Strikeforce

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Mameds Halidovs parakstījis līgumu ar Strikeforce
Mameds Halidovs
Foto: mmamania.com

KSW pussmagā svara čempions, čečenu izcelsmes polis Mameds Halidovs (25-4-2), ar kuru līgumu vēlējās noslēgt UFC, pieņēmis darba piedāvājumu no citas vadošās amerikāņu organizācijas – Strikeforce, kuras rindās sportistam nākamgad jāaizvada divas cīņas, ziņo mmarocks.pl

Kādu laiku atpakaļ Eiropas pussmagā svara zvaigznei Mamedam Halidovam piedāvājumu noslēgt līgumu uz četrām cīņām izteica pasaules vadošā organizācija UFC, taču Halidovs atteicās no šī piedāvājuma. Organizācija poļu sportistam bija gatava maksāt 20,000 ASV dolāru par cīņu, plus tikpat par uzvaru. Taču polis no šī piedāvājuma atteicās, attaisnojoties uz to, ka viņš KSW rindās par cīņu saņem par desmit tūkstošiem vairāk.

Taču kā noskaidrojis poļu portāls, tad Strikeforce Mamedam maksāšot no 30 – 35 tūkstošus dolāru par cīņu. Kas vēl svarīgi: sportistam būs atļauts startē arī citos šovos, tajā skaitā arī KSW. Tikai ir viens bet… pēc līguma nosacījumiem Mameds Halidovs zem citām organizācijām varēs startēt tikai līdz brīdim, kad viņš kļūs par Strikeforce čempionu. Ja tāda lieta notiks, viņam būs jācīnās tikai un vienīgi Strikeforce rindās.

Bet, ja paskatās reāli, tad ceļš līdz jostai Mamedam Halidovam varētu būt diezgan īss. Viņam jau izaicinājumu metis Ronaldo Souza, kurš ar poļu sportistu vēlējās dūres krustot jau šogad, taču Mameda komanda atteicās no šī piedāvājuma, aizbildinoties, ka sportists pa tik īsu laika posmu nespēšot pienācīgi sagatavoties. Taču, vadoties pēc baumām, Halidova – Souzas cīņa jau ir izstrādes procesā. Strikeforce šo cīņu plāno uz 2013. gada sākumu, un visticamāk šī mača uzvarētājs iegūs tiesības stāties pretī Strikeforce pussmagā svara čempionam.

Jāpiemin, ka Čečenijā dzimušais Halidovs savu MMA karjeru uzsāka 2004. gadā. Viņš aizvadījis trīsdesmit vienu cīņu, no kurām izcīnījis divdesmit piecas uzvaras un divreiz cīnījies neizšķirti. Savas grandiozākās uzvaras polis guvis pār tādām MMA vidē populārām personām kā Džordžs Santjago (25-10-0), Rodnijs Valess (12-5-0), Džessijs Teilors (20-9-0), Mets Lindlands (22-9-0), Džeims Irvins (17-10-0), Juki Sasaki (23-20-1), Deivs Dalgiešs (30-19-2), Valdas Pocēvičus (33-30-4) Džeisons Guida (19-26-0) un Igors Pokrejacs (25-8-0).

Izmantotie resursi:
MMA Rocks! Wiadomości ze świata MMA.
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...