Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Rīt sāksies pasaules čempionāts džudo

Krišs Upenieks

Rīt sāksies pasaules čempionāts džudo
Jevgeņijs Borodavko
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Jau rīt Japānas pilsētā Tokijā sāksies pasaules čempionāts džudo, kurš norisināsies līdz 13. septembrim. Latviju šajās sacensībās pārstāvēs pieci džudisti.

Lai labāk sagatavotos šim čempionātam, Latvijas džudisti aizvadīja treniņnometni Takajas universitātē, kura ir slavena džudo apmācības vieta, kurā savulaik ir trenējušies olimpiskie čempioni no Japānas Sato un Jamasito, kā arī daudzi pazīstami Eiropas džudisti. Latvijas komanda trenējās kopā ar universitātes studentiem. Šī nometne mūsējiem palīdzēja arī labāk adaptēties vietējai laika joslai.

Savukārt turnīra rīkotāji japāņi ir noskaņoti kaujinieciski, jo pēdējie gadi viņiem nav bijuši pārāk veiksmīgi, un pērn Nīderlandes pilsētā Roterdamā netika izcīnīta neviena zelta medaļa. Japānas izlases treneris Šiničī Šinohara sacīja, ka komandai jādara viss, lai atriebtu pagājušā gada pazemojumu.

Latvijas izlases sastāvs:

Deniss Kozlovs (-66 kg) - 2009. gada Eiropas čempionāta bronzas medaļnieks, 2010. gadā pasaules kausa Madridē uzvarētājs un pasaules kausa Lisabonā medaļnieks. Cīnīsies 12. septembrī.
Konstantīns Ovčiņņikovs (-81 kg) - 2008. gada Eiropas čempionāta 5. vietas ieguvējs. Cīnīsies 10. septembrī.
Aigars Mīlenbergs (-91 kg) - 2010.gada ''Grand Slam” turnīra Maskavā 5. vietas ieguvējs Cīnīsies 10. septembrī
Jevgeņijs Borodavko (-100 kg) - 2009. gada Eiropas čempionāta bronzas medaļas ieguvējs, 2010. gadā pasaules kausu Madridē un Lisabonā medaļnieks. Cīnīsies 9. septembrī.
Vladimirs Osnačs (+100 kg) – 2010. gada pasaules kausa Lisabona medaļnieks, cīņa 9. septembrī

Izmantotie resursi:
Latvijas Džudo federācija
Yahoo! Sports - Sports News, Scores, Rumors,...