Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Edijs Alvaress kļūst par jauno UFC vieglā svara čempionu

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Edijs Alvaress kļūst par jauno UFC vieglā svara čempionu
Edijs Alvaress
Foto: foxsports.com

Vakarnakt ASV pilsētā Lasvegasā skaistu un pārliecinošu uzvaru izcīnīja amerikānis Edijs Alvaress (28-4), kurš pirmajā raundā ar tehnisko nokautu uzveica brazīlieti Rafaelu Dos Anjosu (25-8), kļūstot par jauno UFC vieglā svara čempionu.

Trīsdesmit vienu gadu vecais Rafaels Dos Anjoss par UFC vieglā svara čempionu (-70 kg) tika kronēts pērnā gada martā, no troņa gāžot Entoniju Petisu (18-5).

Viņš savu titulu aizstāvēja cīņā ar Donaldu Serroni (30-7), bet cīņa ar skandalozo īru MMA cīkstoni Konoru Makgregoru (19-3) nenotika brazīlieša traumas dēļ.

Vakar cīņu šova “UFC Fight Night 90” ietvaros Dos Anjoss dūres krustoja ar trīsdesmit divus gadus veco bijušo organizācijas “Bellator” vieglā svara čempionu Ediju Alvaresu.

Cīņa iesākās ar abu pušu vienādi lielu aktivitāti. Pēc nelielas sitienu apmaiņas Alvaress mēģināja pretinieku nogāzt parterā, taču gandrīz uzķērās uz pretinieka sagatavoto žņaugšanas paņēmienu. Arī Rafaels Dos Anjoss izdarīja mēģinājumus pārnest cīņu parterā, taču neveiksmīgi.

Pirmā raunda vidusdaļā Alvaress ar dažiem spēcīgiem sitieniem pretiniekam pa seju apdullināja čempionu, taču tas vēl turējās kājās. Edijs turpināja sist pie cīņu būra piespiesto Dos Anjosu, un ringa tiesnesis Herbs Dīns bija spiests apstādināt cīņu.

Par jauno organizācijas UFC vieglā svara čempionu tika pasludināts Edijs Alvaress, kurš savas statistikas rādītājos ierakstīja trešo uzvaru pēc kārtas. Izskatās, ka UFC vairs nevienā svara divīzijā nav palicis neviens čempions no Brazīlijas. Agrāk nekas tāds nebija noticis. Brazīlieši jau no UFC pirmsākumiem bija vadošie atlēti, kuri ilgstoši sēdēja čempiona troņos.

Pēc cīņas preses konferencē Alvaress uz divkauju izaicināja UFC pusvieglā svara čempionu Konoru Makgregoru: “Nākamo cīņā es vēlētos nedaudz vieglāku pretinieku, piemēram, Makgregoru.”

“UFC Fight Night 90” rezultāti:

Nr.UzvarētājsZaudētājsMetodeRaundsLaiks
1.Eddie AlarezRafael dos AnjosTKO (punches)13:49
2.Derrick LewisRoy Nelsondecision (split)35:00
3.Alan JoubanBelal Muhammaddecision (unanimous)35:00
4.Joseph DuffyMitch Clarkesubmission (rear-naked choke)10:25
5.Alberto MinaMike PyleKO (flying knee; punches)21:17
6.John MakdessiMehdi Baghdaddecision (split)35:00
7.Anthony BirchakDileno Lopesdecision (split)35:00
8.Pedro MunhozRussell Doanesubmission (guillotine choke)12:08
9.Felipe ArantesJerrod Sandersverbal submission (armbar)21:39
10.Gilbert BurnsLukasz Sajewskisubmission (armbar)14:57
11.Marco BeltranReginaldo Vieirasubmission (rear-naked choke)23:04
12.Vicente LuqueAlvaro Herrerasubmission (D’Arce choke)23:52

Izmantotie resursi:
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...

  +1 [+] [-]

, 2016-07-08 15:15, pirms 8 gadiem
Butu interesanti redzet, ko Alvaress iespetu pret Nurmagomedovu.

  +1 [+] [-]

, 2016-07-08 15:39, pirms 8 gadiem
Khabibs Nurmagomedovs, noslaucītu oktagonu ar Alvarezu, kā ar lupatu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2016-07-09 00:49, pirms 8 gadiem
weedsmoker rakstīja: Par kādiem nopelniem Habibam titula cīņu, pokemoni??
Sveiks Pikachu!
Un kāpēc nē? Tavuprāt division rankings ir tāpat vien? Un kurš tad būtu pelnījis vairāk titula cīņu( neskaitot RDA)? Nurmagamedovam jau sen vajadzēja būt titula cīņai,diemžēl traumas,ja džeks būs formā,tad tieši viņš arī ir Nr.1 contender.

     [+] [-]

, 2016-07-09 10:45, pirms 8 gadiem
Habibam pārāk liels atstojs, lai dotu titul cīņu. Jā, pēc topa viņš ir augśā, bet pēc tādas pauzes nevar zināt kur viņš atrodās, vidrīzāk tuvāk 10 vietai....(iepriekšējo cīņu nevar ņemt vērā, jo tas bija maiss, kurš pat nav profs, bet strādā mc donald).

     [+] [-]

, 2016-07-09 11:18, pirms 8 gadiem
Gunarelli rakstīja: Habibam pārāk liels atstojs, lai dotu titul cīņu. Jā, pēc topa viņš ir augśā, bet pēc tādas pauzes nevar zināt kur viņš atrodās, vidrīzāk tuvāk 10 vietai....(iepriekšējo cīņu nevar ņemt vērā, jo tas bija maiss, kurš pat nav profs, bet strādā mc donald).
Diskutēt par to cik labā formā ir Khabibs,var daudz un dikti. Bet runājot par titulcīņām iekš LW divīzijas,manuprāt ir 3 varianti ko UFC varētu likt pretī Alvarezam- RDA(revanšs),Kovbojs(revanšs), vai Khabibs(Nr.1 contender) un manuprāt interesantākais būtu tieši 3 variants.