Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Džens Pulvers paziņo par karjeras beigšanu

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Džens Pulvers paziņo par karjeras beigšanu
Džens Pulvers
Foto: bleacherreport.com

Bijušais UFC vieglā svara čempions Džens Pulvers (27-19-1), kuram pēdējā darba vieta bija Āzijas lielākā organizācija One FC, pēc lielajā sportā pavadītajiem piecpadsmit gadiem pieņēmis lēmumu kārt MMA cimdus uz nagliņas un pievērsties trenera karjerai.

Trīsdesmit astoņus gadus vecais Džens „Mazais Ļaunums” Pulvers profesionālajā MMA debitēja 1999. gadā, bet divus gadus vēlāk pēc punktiem uzvarot Kaolu Uno (31-16-5) tika kronēts par organizācijas UFC vieglā svara čempionu. Jāatzīmē, ka viņš MMA vēsturē ir pirmais, kurš izcīnījis šo prestižo titulu vieglajā svarā.

Pulvers UFC čempiona titulu nosargāja divreiz cīņās ar B.J. Penu (16-10-2) un Denisu Halmanu (53-15-2), taču neskatoties uz čempiona statusu, sportists savstarpējo nesaskaņu dēļ lauza līgumsaistības ar UFC. Pēcāk Džens cīnījās arī par PRIDE un WEC čempiona tituliem, taču šīs jostas amerikānis savā īpašumā tā arī neieguva.

UFC rindās Pulvers atgriezās 2006. gadā, taču piedzīvoja divus zaudējumus un atkal bija spiests meklēt jaunu darba vietu. Viņš paspēja aizvadīt vairākas cīņas trešā ešalona organizāciju rindās, līdz 2012. gadā ar viņu līgumu parakstīja Āzijas lielākā MMA organizācija One FC. Arī šīs organizācijas rindās Džens nedemonstrēja gaidīto sniegumu un sportists pieņēma loģisku lēmumu beigt aktīvā sportista gaitas.

„Ļaudis domā, ka es atgriezīšos sportā kā to izdarīju pirms pieciem gadiem. Taču tā nebūs. Es nopietni esmu pieķēries divu puišu trenēšanai. Viens no viņiem ir divkārtējais ASV čempions brīvajā cīņā un viņš ir nepārspējams. Es gūstu baudu no tā ar ko šobrīd nodarbojos,” komentēja Džens Pulvers, kurš turpmāk strādās par treneri sporta klubā „Miletich fighting system”, kā arī par organizācijas Cage Warriors cīņu komentatoru.

Izmantotie resursi:
MMAjunkie | UFC and MMA news, rumors, live...