Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Miris leģendārais ielu kauslis Kimbo Slais

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Miris leģendārais ielu kauslis Kimbo Slais
Kevins "Kimbo Slais" Fergusons
Foto: mmajunkie.com

Vakar Floridas (ASV) slimnīcā četrdesmit divu gadu vecumā pagaidām nezināmu iemeslu dēļ mūžībā aizgājis pasaules slavenākais ielu kauslis Kevins “Kimbo Slais” Fergusons (MMA: 5-2, Bokss: 7-0, 6 KO), kurš guvis diezgan labus panākumus arī profesionālajā boksā un MMA.

Sākotnēji Kevins Fergusons, kuru pasaule iepazina ar iesauku Kimbo Slais, atpazīstamību ieguva kā pagalmu kauslis, kura “cīņas” tika publicētas Youtube.com. Pateicoties savai slavai, Kimbo tika piedāvāts izmēģināt spēkus MMA.

Sāka viņš ar amatieru MMA cīņu, kurā viņš uzveica leģendāro amerikāņu bokseri Reju Merseru (36-7-1, 26 KO), bet tad pievienojās MMA organizācijai EliteXC, kuras rindās aizvadīja četras cīņas, no kurām trijās svinēja uzvaru.

Pēc tam viņa ceļi aizveda uz TV realitātes šovu “The Ultimate Fighter 10” (TUF 10), kuru organizē pasaules ietekmīgākā MMA organizācija UFC. Jau pirmajā realitātes šovā aizvadītajā cīņā Kevins piedzīvoja zaudējumu Roja Nelsona (21-12) priekšā un viņš izstājās no cīņas par galveno balvu, proti, par līgumu ar UFC. Pateicoties Kimbo harizmātiskajai personībai, TUF 10 bija pats skatītākais no šo realitātes šovu raidījumiem, tāpēc UFC izlēma ar Slaisu noslēgt līgumu un dot viņam iespēju pierādīt savas spējas profesionālajā ringā.

UFC debijas cīņā Kimbo Slaisam pretī stājās MMA veterāns Hjūstons Aleksandrs (16-13-1), kuru viņš uzveica pēc punktiem. Bet nākamajā cīņā Slais zaudēja Metam Mitreonem (9-5) un UFC lauza līgumu ara bijušo pagalmu cīņu zvaigzni.

Pēc šīs sakāves pievērsās profesionālajam boksam, kurā piecu gadu laikā aizvadīja septiņas cīņas, visās izcīnot uzvaras. Vairākkārt izskanēja baumas, ka Fergusons pēc boksa noteikumiem cīnīsies ar bijušo pasaules čempionu boksā Roju Džonsu jaunāko, taču šī cīņa tā arī nekad nenotika.

Par cik Slaisa sapnis kļūt par pasaules čempionu boksā, gadiem ejot kļuva aizvien nesasniedzamāks, viņš piekrita MMA organizācijas “Bellator” prezidenta Skota Kokera piedāvājumam atgriezties MMA.

Uz MMA skatuves Kevins atgriezās 2015. gada jūnijā, uzvarot MMA cīņu leģendu Kenu Šamroku. Tiesa, lielākā daļa domā, ka tā bija sarunāta cīņa... Sava mūža pēdējo cīņu Kevins “Kimbo Slais” Fergusons aizvadīja šā gada februārī, kurā ar tehnisko nokautu uzveica citu bijušo ielu kausli Dafiru “Dada 5000” Harisu (2-0). Vēlāk šī mača rezultāts tika anulēts, jo Kimbo tika pieķerts aizliegto vielu lietošanā.

Viņam 16. jūlijā bija ieplānota revanša cīņa ar ekstravaganto britu smagsvaru Džeimsu Tomsonu (20-16), taču Kimbo Slaisa nāves dēļ šī MMA fanu ļoti gaidītā divkauja vairs nekad nenotiks...

Izmantotie resursi:
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...