Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

SOK: cīņas sportam ir jānopelna sava vieta

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

SOK: cīņas sportam ir jānopelna sava vieta
FILA prezidenta v.i. un SOK prezidents Žaks Roge
Foto: fila-official.com

Starptautiskās asociēto cīņas veidu federācijas (FILA) prezidenta vietas izpildītājs (v.i.) Nenads Lalovičs ceturtdien ticies ar Starptautiskās olimpiskās komitejas (SOK) prezidentu Žaku Rogi, lai pārrunātu jautājumus, kas saistīti ar cīņas sporta iespējamo svītrošanu no olimpisko spēļu programmas. Saņemta norāde, ka smagi jāstrādā, lai nopelnītu savu vietu.

"Viņš teica, ka katram ir jānopelna sava vieta," pēc 40 minūšu sarunas ar SOK prezidentu atklāja FILA prezidenta v.i.

Cīņas sports cīnās ar septiņiem citiem sporta veidiem par vienu vietu 2020. gada olimpisko spēļu programmā. Konkurenti ir alpīnisms, beisbols, karatē, skrituļsports, skvošs, veikbords, vušu (ušu).

Protestējot pret cīņas sporta draudošo izslēgšanu, divi olimpiskie cīkstoņi nolēmuši atgriezt savas zelta medaļas SOK, bet vēl kāds olimpiskais čempions pieteicis bada streiku. "Protams, mēs nevaram kontrolēt šādas individuālas aktivitātes, tomēr mēs nevaram tās apturēt," skaidro Lalovičs.

FILA lūdz pārtraukt minētos protestus, jo tie nav konstruktīvi. Nav cita ceļa, kā tikai smags darbs. "Mēs esam gatavi darbam. Mērķis ir veidot mūsu lielisko sporta veidu labāku, lai kļūtu par spēcīgu sastāvdaļu olimpiskajā ģimenē. FILA jau sākusi īstenot vairākas iniciatīvas, lai modernizētu mūsu sporta pārvaldību, noformējumu un prezentāciju. Esam gatavi uzlabot mūsu sporta veidu visos līmeņos, lai stiprinātu olimpisko kustību," norāda prezidenta v.i.

SOK procedūras ietvaros 12. februāra sēdē tika izvērtēti olimpiskie sporta veidi pēc 39 kritērijiem un tika rekomendēts cīņas sportu neiekļaut 2020. gada olimpisko spēļu programmā. Galīgais lēmums tiks pieņemts SOK sesijā 2013. gada septembrī Buenosairesā. "SOK procedūra dod cīņas sportam zelta iespēju, par kuru mēs esam ļoti pateicīgi," saka Lalovičs.

Izmantotie resursi:
fila-official.com
espn.go.com

  +1 [+] [-]

, 2013-03-08 16:09, pirms 11 gadiem
kuri no LAT piedalīsies Eiropas čempionātā martā?