Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Eksperts: "Beisbolam un skvošam nav tāda atbalsta kā cīņai"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Eksperts: "Beisbolam un skvošam nav tāda atbalsta kā cīņai"
Cīņa par cīņu arī LSPA
Foto: Latvijas Cīņas federācija

Olimpiskā portāla "Around the Rings" radītājs un galvenais redaktors Eds Hula atzīst, ka cīņa ir favorīte cīņā par vietu 2020. gada olimpisko spēļu programmā. Minēto viedokli apstiprina arī bukmeikeru prognozes

"SOK ir trīs mēneši līdz lēmuma pieņemšanai. Visiem trim pretendentiem tas ir laiks, lai sevi parādītu un pārliecinātu SOK locekļus. Tomēr uzskatu, ka favorīts ir cīņa. Šim sporta veidam ir milzu atbalsts visā pasaulē," saka amerikāņu speciālists. "Vilnis, kas pacēlās, lai protestētu pret cīņas izslēgšanu no olimpisko spēļu programmas, izraisa lielu spiedienu uz SOK. Beisbolam/softbolam un skvošam nav tāda atbalsta. Īpaši tas jūtams tādās valstīs kā Krievija, pats prezidents Vladimirs Putins atbalsta cīņu. Milzu atbalsts cīņai ir arī ASV, Japānā, Irānā un daudzās citās pasaules valstīs. Neapšaubāmi, tas pārliecina SOK, ka viņi nevar dzīvot bez cīņas [smaida]."

Tikmēr uz kādu brīdi bija parādījušās arī respektabla bukmeikeru kantora koeficienti uz to, kurš no trim sporta veidiem iekļūs 2020. gada olimpiādes programmā: cīņa 1.57, skvošs 2.75, beisbols/softbols 9.00.

Cīņa ir senākais olimpiskais sporta veids, no kā atteikties nebūs viegli. "Ja cīņa pazudīs no olimpisko spēļu programmas, tā būs traģēdija. Šis sporta veids radās jau Senajā Grieķijā, vienmēr bijis olimpisko spēļu programmā. Tur nebija peldēšanas, paukošanas, vēl daudz kā cita, tomēr cīņa bijusi vienmēr. Tas ir oriģināls sporta veids, to novākt būs ļoti grūti," atzīst amerikānis.

Ir lietas, kuras nevar atrisināt trīs mēnešu laikā. "Pasaulē ir ļoti daudz cīkstoņu, tomēr šis sporta veids nepiesaista vienkāršu cilvēku lielu uzmanību, atšķirībā no peldēšanas, vieglatlētikas un beisbola. SOK skatījumā cīņas galvenā problēma ir tā, ka šis sporta veids nav pietiekoši skatāms, tas nesavāc lielu TV auditoriju - tas nozīmē, ka tas nav pelnošs," norāda olimpisko sporta veidu eksperts. "Cīkstoņu sabiedrībai jāattīsta savu sporta veidu, jāpiesaista lielāku uzmanību, cīņai jākļūst skatāmākai un aizraujošākai - tad arī būs TV translācijas, reklāma un viss pārējais. Tādā veidā var rast vairāk sponsorus, finanšu atbalstu. Domāju, ka no cīņas jāuztaisa kvalitatīvu produktu masu mediju telpai - tas varētu kļūt par izšķirošo argumentu SOK septembra sesijā."

Kā jau ziņots, Starptautiskās olimpiskās komitejas (SOK) procedūras ietvaros 12. februāra sēdē tika izvērtēti olimpiskie sporta veidi pēc 39 kritērijiem un tika rekomendēts cīņas sportu neiekļaut 2020. gada olimpisko spēļu programmā. 29. maija SOK sēdē tika izvēlēti trīs sporta veidi (cīņa, skvošs, beisbols/softbols), kas turpinās pretendēt uz vienu vietu 2020. gada olimpiskajās spēlēs. Galīgais lēmums tiks pieņemts SOK sesijā 2013. gada septembrī Buenosairesā.

Izmantotie resursi:
allsportinfo.ru

     [+] [-]

, 2013-06-07 17:53, pirms 11 gadiem
"cīņa 1.57, skvošs 2.75, beisbols/softbols 9.00"

tātad arī skvošam ir cerība

     [+] [-]

, 2013-06-07 18:29, pirms 11 gadiem
es tādas toto prognozes neatrodu... varbūt šie saprata, ka galīgi garām un izņēma ārā...