Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Martins Kampmans pamet profesionālo sportu

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Martins Kampmans pamet profesionālo sportu
Martins Kampmans
Foto: punchdrunkgamer.com

Trīsdesmit trīs gadu vecumā par aiziešanu no profesionālā sporta paziņojis dāņu pusvidējā svara MMA cīkstonis Martins Kampmans (20-7), kurš kopš 2006. gada cīnījās zem pasaules lielākās MMA organizācijas UFC karoga.

“Jau labu laiku zināju, ka vairs necīnīšos,” atklāja Martins Kampmans, kura dzīves vieta ir ASV. “Vienkārši grūti bija paziņot par aiziešanu oficiāli.”

Līgumu ar UFC Kampmans parakstīja 2006. gadā, būdams britu organizācijas “Cage Warriors” vidējā svara čempions. Viņš vienmēr izcēlies ar skaistām cīņām, un ilgus gadus viņa vārds figurēja starp pasaules TOP 10 labākajiem vidējā un pusvidējā svara cīkstoņiem. Martins vairākkārt bija pietuvojies cīņai par UFC čempiona jostu, taču ne reizi tā arī neizpelnījās titula maču.

Kampmana karjeras nozīmīgākās uzvaras viennozīmīgi ir panākumi pār bijušajiem UFC titula pretendentiem Karlosu Konditu (30-9) un Teilu Leitsu (25-5), kā arī Tiago Alvesu (21-10) un Džeiku Elenbergeru (30-10).

Martins Kampmans pēdējo reizi cīņu būrī kāpa 2013. gadā, revanša mačā piekāpjoties Karlosa Kondita priekšā. Kopš šīs sakāves Martins nevarēja izlemt ko darīt - vai turpināt cīnīties, vai tomēr pamest lielo sportu.

Tiesa, Kampmans no MMA sporta netaisās iet prom pavisam. Viņš šajā sistēmā paliks. Sportists jau kādu laiku atpakaļ pārvācies uz dzīvi Sakramento (ASV), kur klubā “Team Alpha Male” strādā par galveno treneri. Starp viņa audzēkņiem ir pašreizējais UFC vieglākā svara čempions T.J. Dilašouvs, kā arī citi TOP cīkstoņi, piemēram, Uraija Feibers un Čads Mendess.

“Es tāpat palikšu MMA sistēmā,” apstiprināja Kampmans. “Man vienkārši tagad būs vairāk laika hobijiem. Es ne tikai trenēju, bet arī vadu seminārus un palīdzu vairākiem klubiem attīstīties.”

Izmantotie resursi:
MMAjunkie | UFC and MMA news, rumors, live...