Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Kurans zaudē Bellator titulu, Kongo uzveic Džonsonu

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Kurans zaudē Bellator titulu, Kongo uzveic Džonsonu
Patrisio Freire
Foto: sherdog.com

Vakarnakt ASV cīņā par organizācijas Bellator pusvieglā svara čempiona titulu līdzšinējais čempions Pets Kurans (20-6-0) piedzīvoja zaudējumu pēc punktiem cīņā ar Patrisio Freiru (22-2-0), zaudējot titulu. Savukārt bijušo UFC cīkstoņu cīņā Čeiks Kongo (22-9-2) pārspēja Lavaru Džonsonu (18-10-0).

Cīņa starp Bellator čempionu Petu Kuranu un brazīliešu atlētu Patrisio Freiru bija cīņu šova „Bellator 123” vakara galvenais notikums. Bet, jāatzīmē, ka Kurans ar Freiru jau vienreiz par šo pašu Bellator pusvieglā svara čempiona jostu jau krustojuši dūres.

Tas notika pērnā gada janvārī un toreiz ar dalītu tiesnešu lēmumu par uzvarētāju tika pasludināts Pets Kurans, kurš nosargāja sev piederošo čempiona titulu.

Arī šoreiz nesolījās viegla cīņa. Līdzīgi kā viņu iepriekšējā mačā sportisti cīņu būrī aizvadīja visus piecus piecu minūšu raundus, pēc kuru aizvadīšanas sānu tiesneši ar vienbalsīgu lēmumu uzvaru atdeva Patriso Freiram, kurš kļuva par jauno Bellator čempionu.

„Sapņi piepildījušies! Šo momentu esmu gaidījis visu savu mūžu,” saviļņojumu par uzvaru neslēpa jaunais Bellator čempions Freire.

Kongo lielisks arī cīņā pret Džonsonu

Viennozīmīgi, pasākuma „Bellator 123” viena no gaidītākajiem mačiem bija divu bijušo UFC smagsvaru Čeika Kongo un Lavar Džonsona cīņa. Abi iz izslavēti nokautu meistari, tāpēc visi gaidīja aizraujošu divkauju.

Cīņa patiešām bija skaista, taču gaidītā nokauta nebija. Kā novērots – cīņas stājā piekritēju savstarpējie mači bieži beidzas ar to, ka sportisti nonāk parterā un cīņa tiek apstādināta pēc kāda no sāpju paņēmienu pielietošanas. Šoreiz nebija izņēmums.

Abi smagsvari demonstrēja labu sitienu un kustību tehniku, taču pirmā raunda izskaņā Kongo pavērās iespēja pielietot žņaugšanas paņēmienu, ko viņš arī pielietoja, izcīnot ceturto uzvaru piecās pēdējās aizvadītajās cīņās.

„Bellator 123” rezultāti:

Nr.UzvarētājsZaudētājsMetodeRaundsLaiks
1.Patricio FreirePat Currandecision (unanimous)55:00
2.Muhammed LawalDustin JacobyTKO (punches)21:13
3.Tamdan McCroryBrennan WardKO (punches)10:21
4.Bobby LashleyJosh Burnssubmission (rear-naked choke)23:54
5.Cheick KongoLavar Johnsonsubmission (rear-naked choke)13:27

Izmantotie resursi:
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...