Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Mārtiņš Egle cīnīsies ar bijušo CFS čempionu Renē Volingeru

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Mārtiņš Egle cīnīsies ar bijušo CFS čempionu Renē Volingeru
Daniels Gita (no kreisās) un Mārtiņš Egle pēc sprinta treniņa
Foto: Edgars Trankalis

Baltijas pussmagā svara čempions Mārtiņš Egle (9-8-1) savu nākamo profesionālā MMA cīņu aizvadīs Rīgā pret austriešu sportistu, bijušo CFS (Cage Fight Series) pussmagā svara čempionu Renē Volingeru (7-3-1). Cīņa notiks 12. oktobrī „Arēnā Rīga”, ziņo tmfight.com

Trīsdesmit trīs gadus vecais „TM fighting team” sportists Mārtiņš Egle, kurš šā gada sākumā pasaules MMA smagā svara reitingā tika ierindots starp divsimts piecdesmit pasaules labākajiem cīkstoņiem, pirms gada uzvarot toreizējo Baltijas pussmagā svara karali Valdu Pocēviču (33-31-4) tika kronēts arī par jauno Baltijas pussmagā svara čempionu.

Lai arī Egle pēdējos gados ļoti labi startējis un pēdējās desmit cīņās izcīnījis septiņas uzvaras, vienreiz cīnījies neizšķirti, bet tikai divreiz zaudējis, beidzamajā mačā piekāpās nīderlandietim Mičelam Adalenam.

Lai arī šis zaudējums priekš tukumnieka bija smags trieciens, sportists lēma nesēdēt rokas salicis klēpī un doties uz Nīderlandi, lai trenētos bijušā UFC smagā svara čempiona titula pretendenta Žerārda Gordo vadībā. Ar Gordo Egle ir pazīstams jau kopš seniem laikiem.

Interesanti, ka Mārtiņa viens no treniņu un sparinga biedriem bija viens no pasaules vadošajiem K-1 cīkstoņiem Daniels Gita, kurš tajā brīdī gatavojās cīņai ar francūzi Braisu Guidonu. Nu jau Edgel ir atpakaļ dzimtenē, kur trenējas klubā "Profesionālis" trenera Andreja Maslova vadībā, bet drīzumā plāno atkal doties atpakaļ uz Holandi.

Mārtiņa Egles nākamais pretinieks Renē Volingersnav nekāds peramais zēns. Volingers 2011. gadā uzvarot vācieti Rubenu Volfu (4-4-0) tika kronēts par CFS pussmagā svara čempionu, bet šā gada maijā Renē šo titulu zaudēja cīņā ar Vilhelmu Otu (11-6-1).

Interesanti, ka zem austriešu organizācijas CFS savulaik startējis arī Egle, kurš šīs organizācijas rindās bija iekļauts starp elites cīkstoņiem. Starp šīs federācijas elites faiteriem ir tādi vīri kā bijušais UFC čempions Riko Rodrigezs (51-20-0), Vācijas čempions Andreas Kroneotakes (16-7-1), tagadējais UFC cīkstonis Nandors Guelmino (11-4-1), WFC čempions Geralds Tureks (12-2-0) u.c.

Lai arī Renē Volingers ir bijušais CFS čempions, viņš nevar lielīties ne ar nopietnām cīņām ar kādu no zināmajiem sportistiem, ne ar uzvarām pār kādu no atlētiem ar labu statistiku. Viņa nopietnākais pretinieks bijis Deivids Koens (8-1-1), cīņā ar kuru tika fiksēts neizšķirts, bet pārējie viņa „upuri” bijuši ar ne visai spožiem statistikas rādītājiem.

Izmantotie resursi:
«TM FIGHTING TEAM» - TM Fighting Grand Prix
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...

     [+] [-]

, 2013-07-07 09:46, pirms 11 gadiem
Marchik, lai izdodas!