Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Cīņa Lombards-Markvards notiks 19. oktobrī

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Cīņa Lombards-Markvards notiks 19. oktobrī
Hektors Lombards
Foto: fightlinker.com

Kādu laiku atpakaļ bijušais Bellator vidējā svara čempions Hektors Lombards (32-4-1) paziņoja, ka turpmāk cīnīsies pusvidējā svara kategorijā un uz cīņu izaicināja bijušo Strikeforce pusvidējā svara čempionu Neitu Markvardu (32-12-2). Šī cīņa ir apstiprināta un nolikta uz „UFC 166”, kas notiks 19. oktobrī ASV.

Trīsdesmit piecus gadus vecais kubiešu izcelsmes austrālietis Hektors Lombards UFC pievienojās 2011. gadā piedzīvojot zaudējumu ar dalītu tiesnešu lēmumu pēc punktiem cīņā pret Timu Botču (16-5-0). Šo sakāvi kubiešu sportists nolīdzināja ar pārliecinošu uzvaru pār Rosamiru Palharesu (14-5-0), bet tad atkal ar dalītu tiesnešu lēmumu pēc punktiem piekāpās Jušinam Okami (29-7-0), kas arī bija iemesls kāpēc Lombards pieņēma lēmumu no vidējā svara pāriet uz pusvidējā svara divīziju, kurā šobrīd valda Džordžs Santpjērs (24-2-0).

Jāpiemin, ka līdz līguma piedāvājumam no UFC kolumbietis bija iekrājis statistiku: divpadsmit uzvaras, divi zaudējumi un viens neizšķirts. Pirms pievienošanās UFC Hektors bez divdesmit četru uzvaru sērijas savā īpašumā turēja Bellator (Titulu aizstāvējis vienu reizi), CFC (aizstāvējis septiņas reizes) un AFC vidējā svara čempiona titulus, bet noslēdzot līgumu ar UFC no šiem tituliem bija jāšķiras.

Lomabards izteica vēlmi debijā pusvidējā svarā tikties ar bijušo Strikeforce pusvidējā svara čempionu Neitu Markvardu (32-12-2) un šo sportista vēlmi UFC bosi ir apmierinājuši. Lombarda – Markvarda cīņa notiks 19. oktobrī šovā „UFC 166”.

Jāsaka godīgi, Hektors nav izvēlējies to vājāko pretinieku. Lai arī Neits pirms pāriešanas, precīzāk, atgriešanās UFC, zaudēja savu Strikeforce pusvidējā svara titulu un arī savā pēdējā cīņā piedzīvoja zaudējumu, viņš vēl joprojām tiek uzskatīts par pasaules vienu no bīstamākajiem pusvidējā svara cīkstoņiem.

Starp Markvarda „upuriem” ir Tairons Vudlijs (11-2-0), Dens Millers (14-7-0), Damians Maia (18-4-0), Martins Kampmans (20-6-0), Aivu Edvardsu (42-19-1) u.c.

Izmantotie resursi:
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...