Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Porozovs pasaules čempionātā kikboksā izcīna 2. vietu

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Latvijas smagā svara kikbokseris Reinis Porozovs nedēļas nogalē Belgradā notikušajā Pasaules Kikboksa organizāciju apvienības (WAKO) pasaules čempionātā izcīnīja sudraba medaļu.

Rīdzinieks, kurš startēja svara kategorijā līdz 89 kilogramiem, lai tiktu līdz finālam, kvalifikācijas mačā uzveica sportistu no Serbijas Milošu Cvjetičaņinu, bet pusfinālā bija labāks par horvātu Luku Zuljeviču.

Finālā, cīņā par zelta medaļu Porozovs aci pret aci tikās ar poļu kikbokseri Mateušu Jerečeku un līdzīgā cīņā, kura ritēja punkts punktā, ar dalītu tiesnešu lēmumu pēc punktiem Latvijas pārstāvis piedzīvoja zaudējumu. Reinim šoreiz divpadsmit sportistu konkurencē 2. vieta.

“Šogad bija ļoti labi noorganizētas sacensības. Bija sabraukuši daudz spēcīgu sportistu. Īpaši jāizceļ Krievijas kikbokseri, kuri par pārējiem bija galvas tiesu pārāki. Var teikt, ka man noveicās, ka manā svara kategorijā nebija neviena krieva,” portālu Sportacentrs.com informēja Reinis Porozovs.

Diemžēl neveiksmīgs šis pasaules čempionāts bija priekš pārējiem Latvijas pārstāvjiem Zaura Sadihova, Linarda Pozdiševa, Andreja Maļukova un Zigminda Rudzīša. Šie visi sportisti piedzīvoja zaudējumus jau pirmajās cīņās pēc kā arī izstājās no tālākās dalības cīņā par medaļām.

Par čempionāta titulētāko valsti ar 11 zelta godalgām, astoņiem sudrabiem un astoņām bronzas medaļām kļuva mūsu kaimiņvalsts Krievija, bet Latvija medaļu ieskaitē palika dalītā 26. vietā.