Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Skujiņam cīņu šovā „Milžu cīņas 3” būs cits pretinieks

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Skujiņam cīņu šovā „Milžu cīņas 3” būs cits pretinieks
Roberts Skujiņš (no kreisās) pēc treniņa kopā ar pazīstamo MMA cīkstoni Džeimsu Tomsonu
Foto: sherdog.com

Vienam no Latvijas spēcīgākajiem vieglā svara MMA cīkstoņiem Robertam Skujiņam (4-7-0) nomainījies pretinieks un viņam 15. novembrī cīņu šova „FREON: Milžu cīņas 3” ietvaros norvēģa Aleksandra Jakobsena (2-2-0) vietā stāsies pretī kanādietis Semijs Ben Amors (5-0-0).

Sākotnēji izskanēja ziņa, ka divdesmit sešus gadus vecais jelgavnieks Roberts Skujiņš cīņu šovā „Milžu cīņas 3” aizvadīs MMA cīņu ar titulēto Somijā dzīvojošo norvēģu sportistu Aleksandru Jacobsenu, taču organizatori programmā izdarījuši nelielas pārmaiņas. Proti, Roberts ar Jakobsenu necīnīsies, bet norvēģa vietā dūres krustos ar ne mazāk spēcīgo kanādiešu francūzi Semiju Ben Amoru.

„Man principā ir vienalga ar ko cīnīties. Nekad neesmu izvēlējies sev pretiniekus un tas nenotika arī šoreiz. Man ir tikai prestiži cīnīties ar tik augstas klases atlētu kāds ir Ben Amors,” portālam Sportacentrs.com klāstīja Skujiņš, kuram šī būs tikai pirmā cīņa mūsu valstī.

„Nedaudz esmu uztraucies. Šī mandrāža izskaidrojama ar to, ka pirmo reizi savā karjerā cīnīšos Latvijā. Par cik ilgus gadus par savu mājvietu saucu Angliju, tad tur arī cīnījos. Cīnoties Latvijā savu skatītāju priekšā ir papildus atbildība.”

Trīsdesmit gadus vecais Montreālā (Kanādā) dzīvojošais Semijs Ben Amors ir bijušā UFC smagā svara cīkstoņa Kristofa Midu audzēknis. Starp viņa sparinga partneriem ir bijušais UFC pusvidējā svara čempions Džordžs Santpjērs u.c. tāda paša kaluma cīkstoņi.

Ben Amoram ir bijusi diezgan laba amatieru karjera. Laikos, kad vēl viņš dzīvoja Francijā sešas reizes tika kronēts par tās valsts šidokan karatē čempionu, kas apliecina viņa augsto līmeni.

Vēlāk pārejot uz MMA viņš divos pasaules čempionātos amatieriem (2010. un 2012. gadā) izcīnīja medaļas. Arī profesionāļos viņam veicas labi – piecās aizvadītās cīņās, piecas uzvaras. Pie tam viņš ir franču organizācijas PFC vieglā svara čempions, kas ir visai prestižs sasniegums, kaut vai ņemot no tās puses, ka arī mūsu Konstantīns „Lāčplēsis” Gluhovs ir šīs organizācijas čempions, bet tikai smagajā svarā.

Jakobsens cīnīsies ar Barsukovu

Neskatoties uz to, ka Aleksandram Jakobsenam gar degunu gājusi cīņa ar Skujiņu, viņš cīņu šovā „Milžu cīņas 3” bez cīņas nepaliks.

Titulētajam norvēģim, kuram uz doto mirkli ir spēkā līgums ar pasaules vienu no lielākajām MMA organizācijām „Cage Warriors”, dūres krustos ar sīksto rīdzinieku Žanu Barsukovu (1-2-1), kurš sastādījis konkurenci Latvijas vadošajiem vieglā svara cīkstoņiem Mihailam Zabajevam (7-5-0) un Atvaram Armanovičam (4-0-1), bet diemžēl šos pieminētos vīrus divdesmitgadīgajam sportistam uzvarēt neizdevās.

Izmantotie resursi:
Tukuma Brali