Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Veiksmīgi noslēdzies starptautiskais Taekwon-do ITF turnīrs "Rīgas Dzintara Kauss"

Andrejs Siliņš

2013.gada 2.-3.novembrī, Rīgas Olimpiskajā sporta centrā norisinājās starptautiskais Taekwon-do ITF turnīrs „Rīgas Dzintara Kauss” - „Riga Amber Cup”. Šis turnīrs pirmo reizi tika rīkots pirms 10 gadiem - 2003.gadā un mūsu pašmāju, kā arī kaimiņvalstu sportistiem ir kļuvis par tradīciju, un ik gadu piesaista arvien jaunus veselīgā dzīvesveida un sporta atbalstītājus.

Šogad turnīrs spēja apvienot dažāda vecuma sportistus no tādām valstīm kā - Igaunija, Baltkrievija, Somija un Latvija. Somijas delegācija šajā turnīrā tika pārstāvēta pirmo reizi un tās dalībnieki notikušās sacensības vērtēja ļoti pozitīvi un atsaucīgi, un apņēmās „Rīgas Dzintara Kausu” iekļaut savā, nākamo gadu sacensību, kalendārā arī turpmāk. Pavisam turnīrā piedalījās 111 dalībnieki no 16 sporta klubiem, kuri savā meistarībā sacentās tādās disciplīnās kā - sitienu spēka un ātruma testos, tehnisko komplekso vingrinājumu TUL meistarībā, kā arī sparingā.

Starptautiskā turnīra „Riga Amber Cup” ietvaros pirmo reizi tika organizētas sacensības arī jaunākās paaudzes sportistiem. Bērnu turnīrā „Tīģerēns Taekwon-do”, kur piedalījās pirmsskolas vecuma bērni vecumā no 4 līdz 7 gadiem, tika noskaidroti labākie un talantīgākie jaunie sportisti 5 dažādās disciplīnās – sitienu spēka un ātruma testos, Taekwon-do ITF tehnisko bāzes elementu meistarībā, sparinga sacensībās, kā arī atraktīvajā un aizraujošajā komandu stafetē.

„Rīgas Dzintara Kausa” organizators un Latvijas Tekvon-do federācijas prezidents – meistars, Vjačeslavs Semenkovs (7 Dan) uzskata, ka ir pienācis laiks uzsākt jaunu tradīciju un dot iespēju sacensties, kā arī demonstrēt savas tehniskās prasmes ne tikai jauniešiem un pieaugušajiem, bet arī gados jaunākiem sportistiem. V. Semenkovs uzskata, ka šāda veida bērnu sacensības ir nozīmīgas un vērtīgas augošajiem sportistiem, un ir kā labs pamats turpmākajā ceļā uz augstiem sasniegumiem sportā, kā arī bērnu vispārējā attīstībā un personības veidošanā, kas ir ļoti būtiski mūsdienu sabiedrībā.

Starptautiskā turnīra „Riga Amber Cup 2013” sporta klubu kopvērtējumā goda pjedestālu un pirmās 3 vietas sadalīja mājinieki no Rīgas. Trešo vietu turnīrā, pēc kopējo sportistu izcīnīto uzvaru skaita un iegūtajiem punktiem ieguva sporta klubs „Viktorija-T” (treneris Deniss Tokarevs), otro vietu - sporta klubs „Alex Club” (treneris Aleksandrs Stadņičenko) un godalgoto pirmo vietu izcīnīja sporta klubs „LTCS” (treneri Armands Šļars, Šarmena Lukaševiča un Georgijs Kalugins).