Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Džudists Duinovs piektais EČ kadetiem

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Džudists Duinovs piektais EČ kadetiem
Ņikita Duinovs
Foto: judo.org.lv

Grieķijas galvaspilsētā Atēnās šodien turpinās Eiropas kadetu (U17) čempionāts džudo. Sacensību otrajā dienā uz tatami izgāja trīs mūsu jaunie sportisti. Diviem sacensības noslēdzas jau pēc pirmās cīņas, bet Ņikita Duinovs (16) tika līdz bronzas mačam.

Svara kategorijā līdz 73 kilogramiem liepājnieks Ņikita Duinovs vispirms pārspēja portugālieti Žoao Rodrigesu, otrajā mačā tika galā ar gruzīnu Gigu Gigairi, bet smagā cīņā par iekļūšanu pusfinālā tomēr piekāpās francūzim Nikolasam Šilāram. Turpinājumā nācās piedalīties gandarījuma turnīrā, lai tiktu līdz mačam par bronzas medaļu. Gandarījuma turnīru mūsējais sāka ar uzvaru pret bulgāru Kolajaru Radņevu, bet izšķirošajā mačā bija labāks par nīderlandieti Jesperu Sminku.

Bronzas mačā Duinovs šovakar piekāpās slovēnim Martinam Hojakam un ierindojās 5. vietā.

Šodien neveiksmes pirmajā cīņā piedzīvoja divi mūsu sportisti - Vjačeslavs Samorokovs (līdz 66 kg) piekāpās izraēlietim Oronam Gineram, bet Viktorija Vasiļjeva (līdz 63 kg) zaudēja polietei Stefānijai Kotvickai. Savukārt sacensību pirmajā dienā mūsu Kirils Loganovskis (līdz 55 kg) sāka ar uzvaru pret ungāru Peteru Bognaru, otrajā mačā piekāpās turnīra nākamajam uzvarētājam Natigam Gurbanli (Azerbaidžāna), bet pēc tam gandarījuma turnīrā zaudēja ukrainim Jaroslavam Skopņeko un finišēja 9. vietā.


Izmantotie resursi:
www.eju.net