Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Vaits: „Gustafsons ir nākamais pretendents uz Džonsam piederošo jostu”

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Vaits: „Gustafsons ir nākamais pretendents uz Džonsam piederošo jostu”
Džons Džonss (no kreisās) pēc cīņas ar Aleksandru Gustafsonu
Foto: mmaoddsbreaker.com

UFC prezidents Dana Vaits skaidro, ka zviedrs Aleksandrs Gustafsons (16-2-0) ir oficiālais pretendents uz UFC pussmagā svara čempiona jostu, par spīti tam, ka patreizējais čempions Džons Džonss (20-1-0) dod priekšroku cīņai ar Danielu Kormjē (15-0-0).

Jau kādu laiku virmo intrigas ap UFC pussmagā svara čempionu Džonu Džonsu, kurš par spīti tam, ka organizācijas vadība viņam nākamo titula aizstāvības cīņu ieplānojuši ar zviedru atlētu Aleksandru Gustafsonu, vēlas divkauju ar nesen no smagās svara divīzijas vienu svara kategoriju zemāk pārnākušo Danielu Kormjē.

„Gustafsons ir nākamais pretendents uz pussmagā svara čempiona jostu. Pat Kormjē teica, ka Aleksandrs pelnījis šo titula maču. Gustafsons ir Nr. 1 starp visiem pretendentiem, viņš gaida šo revanša cīņu,” portālam abqjournal.com skaidroja Dana Vaits.

„Tā ir viena no sarežģītākajām mūsu biznesa pusēm – kā tiklīdz puisēns ieguvis spēku un vērtību, kļuvis par zvaigzni, uzreiz nāk un saka, ka ar kādu nevēlas cīnīties.”

„Tu esi čempions, tu esi labākais starp visām svara kategorijām! Viņš pats vēlas, lai viņu atceras kā visu laiku pašu labāko MMA cīkstoni… Bet tādā gadījumā nedrīkst atteikties no cīņām. Tev jebkurā gadījumā jācīnās ar visiem pasaules labākajiem cīkstoņiem.”

Jāatzīmē, ka Dzonss ar Gustafsonu dūres krustoja pērnā gada septembrī un toreiz tikai ar minimālu punktu pārsvaru čempions izcīnīja uzvaru. Daudzi eksperti pat izteicās, ka tiesneši uzdāvinājuši Džonam Džonsam uzvaru, jo uzvara pienācās Aleksandram Gustafsonam.

Nenoliedzami, priekš UFC čempiona cīņa ar zviedru cīkstoni bija karjeras smagākais un sarežģītākais mačs, kas Džonsam varēja maksāt titulu.

Izmantotie resursi:
Albuquerque and New Mexico News, Sports,...