Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Bokseris Rikardo Majorga veiksmīgi debitējis MMA

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Bokseris Rikardo Majorga veiksmīgi debitējis MMA
Rikardo Majorga
Foto: sherdog.com

Trīsdesmit deviņu gadu vecumā profesionālajā MMA debitējis bijušais pasaules čempions boksā pusvidējā svarā WBA un WBC versijās Rikardo Majorga (1-0-0). Viņa debija notika sportista dzimtajā Nikaragvā šovā „Omega MMA - Battle of the Americas”, izcīnot uzvaru ar tehnisko nokautu pār Vesliju Tiferu (0-2-0)

Bijušā boksera debija MMA bija paredzēta jau 2010. gadā amerikāņu organizācijas „Shine Fights” organizētajā pasākumā pret bijušo UFC cīkstoni Dīnu Tomasu (25-9-0), taču šī cīņa nenotika, jo Ziemeļkarolīnas boksa padome lika atcelt šo pasākumu un principā viņu darbības rezultātā šī organizācija iznīka pavisam.
Beidzot Majorga sagaidīja ilgi gaidīto debiju cīņās bez noteikumiem, taču titulēta pretinieka vietā viņam pretī stājās mazpazīstamais kanādiešu atlēts Veslijs Tifers.
Interesanti, ka šai divkaujai bija jānotiek svara kategorijā līdz 72,6 kg, taču Rikardo Majorgas, kurš boksera karjeras laikā startēja svarā līdz 66,7 kg un 69,9 kg, svars oficiālajā sportistu svēršanās procedūrā bija 79,8 kg, bet viņa pretinieks svēra 69,4 kg. Ja šī cīņa notiktu neitrālā teritorijā, droši vien, ka šis mačs tiktu atcelts, bet tā kā tas notika Majorgas dzimtajā Nikaragvā, organizatori bija gatavi atļaut vietējam varonis spēkoties ar par sevi 10 kg vieglāko Tiferu.

Tiesa, ar Vesliju nikaragviešu sportistam negāja nemaz tik viegli, cīņa izvērtās smagāka kā bija cerēts. Pirmais raunds aizritēja Tifera zīmē, kurā viņš pie katras iespējas pārgāja cīņā parterā, arī otrajā dominēja kanādietis, taču raunda izskaņā Majorga izdarīja neatļautu sitienu pretiniekam pa mugurkaulu, ko, protams, neredzēja tiesnesis… Šis sitiens izrādījās traumatisks un Veslijs Tifera vienkārši nebija spējīgs iziet uz trešo raundu, automātiski uzvaru atdodot Rikardo Majorgam.

„Omega MMA - Battle of the Americas” rezultāti

Nr.UzvarētājsZaudētājsMetodeRaundsLaiks
1.Ricardo MayorgaWesley TifferTKO (Doctor Stoppage)25:00
2.Krasimir MladenovO.J. AguilarSubmission (Keylock)12:06
3.Jonathan NunezJoel LamDecision (Unanimous)35:00
4.Erick SozaGerman RodriguezSubmission (Rear-Naked Choke)14:11
5.Leonardo MoralesEsdo Moises de PazTKO (Doctor Stoppage)34:47

Izmantotie resursi:
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...