Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Alisters Overīms izkritis dopinga testos

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Alisters Overīms izkritis dopinga testos
Alisters Overīms
Foto: mmajunkie.com

Pēc pirmajām dopinga provēm UFC smagā svara titula pretendenta Alistera Overīma (36-11-0) asinīs atklāts paaugstināts testosterons līmenis. Sakarā ar šiem rezultātiem draud atcelties 26. maijā paredzētā Overīma titula cīņa ar patreizējo UFC smagā svara čempionu Junioru Dos Santosu (14-1-0).

„Negaidītos” dopinga testus NSAC (Nevadas Štata Atlētiskā Komisija) veica pirms nedēļas tieši pēc šovam „UFC 146” veltītās preses konferences. Uz analīzēm tika uzaicināti visi preses konferencē dalību ņēmušie sportisti – Juniors Dos Santos, Alisters Overīms, Antonio Silva, Rojs Nelsons, Keins Valeskēzs un Frenks Mirs.

Dopinga testu „A” izgāza vienīgi nīderlandiešu smagsvars Overīms, kura organismā atklāts paaugstināts testosteronu līmenis. Testosterons ieņem īpašu vietu starp anaboliskajiem steroīdiem. Tas ir sintētiskais analogs dabiskajam testosteronam, kas ir vīrišķais hormons, ko producē vīrieša dzimumorgāni sēklinieki. Viena no testosterona pamatfunkcijām ir skeleta muskuļu masas pieauguma stimulēšana: jo lielāka testosterona koncentrācija asinīs, jo lielāki un līdz ar to spēcīgāki muskuļi.

Zinātnieki pēdējā laikā atklāj arvien jaunu un dažādo šā hormona ietekmi uz vīrieša organismu. Nesen pierādīts, ka tas palielina arī sirds muskuļa spēku.

Uz doto momentu Alisteram Overīmam nav piešķirta licence, lai startētu Nevadas štatā. Lai tiktu attaisnots viņam nāksies lūgt, lai nozīmē sēdi un stāties komisijas priekšā, kas paredzēta sanākt 24. aprīlī, tieši mēnesi pirms "UFC 146". Tāpat sportists var lūgt, lai izanalizē viņa „B” provi. Ja šie testa rezultāti būs negatīvi, nīderlandietis varēs rakstīt Nevadas štata komisijai iesniegumu, lai izsniedz licenci. Bet, ja Overīmu neattaisnos, viņš netiks pielaists pie cīņas ar Junioru Dos Santosu, kā arī viņa tālākais liktenis UFC būs uz jautājuma zīmes, jo kā zināms pēdējā laikā organizācija diezgan kritiski skatās uz dopinga testos kritušajiem sportistiem.

Savas dusmas neslēpa arī UFC prezidents Dana Vaits, kurš ir ļoti noskaities par šādiem rezultātiem, jo var izjukt viena no šī gada gaidītākajām cīņām.

„Esmu ļoti noskaities! Cik stulbam jābūt, lai tā izdarītu?! Debīlam. Jebkurš, kurš tagad [īsu brīdi pirms gaidāmās cīņas] lieto vielas rezultātu uzlabošanai ir pilnīgs stulbenis,” savas dusmas neslēpa Vaits.

Izmantotie resursi:
UFC blog for UFC news, UFC rumors, fighter...
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...
Vīrieša Veselība - Jautājumi un atbildes
UFC, Mixed Martial Arts (MMA) News, Results -...

  +4 [+] [-]

, 2012-04-05 10:37, pirms 12 gadiem
Tiešām sviestaini! Gaidīju šo cīņu! Droši vien tagad Overīmu nomainīs ar Miru, bet tā nebūs tik interesanta cīņa...

  +2 [+] [-]

, 2012-04-05 10:49, pirms 12 gadiem
Da labi, kāds brīnums. Ja tās pārbaudes mazliet biežāk uzdarbotos, katram kko atrastu. Paskaties šim uz seju, anabols jau caur ādu lien

  +1 [+] [-]

, 2012-04-05 12:07, pirms 12 gadiem
Mazaak vajag riit visaadus suudus.Paskatieties uz vinu jauniibaa.

     [+] [-]

, 2012-04-05 19:48, pirms 12 gadiem
nesaprotu kapēc taisa šitas anazīze ,var tak redzēt bez testiem, ka žoklis no HGH labi izaudzis,laikam kadam tas ir izdeviigi ...

     [+] [-]

, 2012-04-05 20:29, pirms 12 gadiem
lai tik dod iespeeju Mirram!uzskatu kad vinsh ir viens no speecigakajiem smagsvariem!un vinja ciinjas vieneer ir interesantas.

     [+] [-]

, 2012-04-06 14:02, pirms 12 gadiem
no way. ufc faiteri lieto juice. kas to būtu domājis.

     [+] [-]

, 2012-04-07 00:25, pirms 12 gadiem
RobertsR rakstīja: Da labi, kāds brīnums. Ja tās pārbaudes mazliet biežāk uzdarbotos, katram kko atrastu. Paskaties šim uz seju, anabols jau caur ādu lien
Caur ādu lien anabols? Nu nu. Uz seju paskatoties, viņš konkrēti sēž uz augšanas hormona, un tas ir viss, ko točna var pateikt uzreiz. Par pārējo runās analīzes.

     [+] [-]

, 2012-04-10 11:20, pirms 12 gadiem
„Esmu ļoti noskaities! Cik stulbam jābūt, lai tā izdarītu?! Debīlam. Jebkurš, kurš tagad [īsu brīdi pirms gaidāmās cīņas] lieto vielas rezultātu uzlabošanai ir pilnīgs stulbenis,” savas dusmas neslēpa Vaits.

Ļotii nteresants citāts ! Vaita ir nikns ne jau par to, ka AO ir pieķerts lietojot....bet gan par to, ka lietojis TIK ĪSU BRĪDI PIRMS MAČIEM !!! Jo loģiski - visādas mudakorganizācijas var atnākt un palūgt iemīzt burkā....

PS bet kāpēc testosterons paaugstināts, iteresanti....no augšanas hormona nevajadzēja uzrādīties nekam....gan jau maucis farmas kokčikus kādus....

Nu un jā, protams, ka lieto vai visi, nu vieglie svari var būt ir daļējs izņēmums