Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Rimgaudas Kutkaitis cīnīsies par FFC čempiona titulu

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Rimgaudas Kutkaitis cīnīsies par FFC čempiona titulu
Rimgaudas Kutkaitis
Foto: mma-knight.lt

Lietuviešu vidējā svara MMA cīkstonis Rimgaudas Kutkaitis (9-16-0), kurš šā gada oktobrī cīņā par vakanto WFCA Baltijas vidējā svara čempionu titulu piekāpās „TM fighting team” sportistam Valtam Višņevskim (7-5-0), 9. decembrī Ķelnē (Vācijā) cīnīsies par vakanto FFC (Free fight Championship) pussmagā svara čempiona jostu ar vācieti Andreasu Vagneru (5-2-0).

Lai arī Rimgaudas Kutkaitis savulaik veiksmīgi cīnījies ar Eiropas un pasaules klases atlētiem, spriežot pēc viņa pēdējā laika statistikas, lietuvietis ir savas karjeras norietā. Agrākos laikos viņš aizvadījis diezgan labas cīņas ar Geraldu Tureku (12-2-0), Antonio Mendesu (18-12-0), Kristofu Kulaku (25-13-2), Sergeju Malobojevu (10-6-0) u.c. vērā ņemamiem pretiniekiem, pat uzvarējis tādus Eiropā zināmos vīrus kā, jau pieminēto, WFC čempionu Geraldu Tureku, kuram tas bija pirmais zaudējums karjerā, bijušo Eiropas čempionu Andreju Zozuļu (11-14-0), Martinu Vojciku (5-9-0) un Arunas Andruškēviču (9-4-0).

Lai arī Kutkaitim šobrīd ir smags sportiskais kritums, viņa labākie starti tomēr bijuši FFC rindās. Zem vācu organizācijas karoga viņš aizvadījis piecas cīņas, no kurām divās svinējis uzvaras. Interesanti, ka pēdējos divos šajā organizācijā aizvadītajos mačos Kutkaitis cietis sakāves, taču tik un tā viņam piedāvāts cīnīties par FFC čempiona jostu.

Jāatgādina, ka sākotnēji organizatori bija paredzējuši Rimgaudu savest kopā ar līdz šim neuzvarēto organizācijas zvaigzni Patriku Veikri (4-0-0), taču vācietis treniņā guvis savainojumu un no paredzētā titula mača bija spiests atteikties.

Veikra vietā tika atrasts cits vācu cīkstonis Andreas Vagners, kurš pēc trīs gadu pauzes tikai šā gada martā atgriezās cīņu apritē, aizvadot divas cīņas. Tiesa, abās sportists piedzīvoja priekšlaicīgus zaudējumus, kurus viņam sarūpēja tā tautieši Hendriks Ošmans (7-7-0) un Sandro Zanke (3-1-0).

Izmantotie resursi:
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...