Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Eisaks

Edijs Alvarezs atgūst Bellator čempiona titulu

Edijs Alvarezs atgūst Bellator čempiona titulu
Edijs Alvarezs
Foto: sherdog.com

Vakarnakt šovā „Bellator 106” savu divdesmit piekto uzvaru karjerā izcīnīja Edijs Alvarezs (25-3-0), kurš piecu raundu cīņā ar dalītu tiesnešu lēmumu pēc punktiem tika galā ar tā Maiklu Čandleru (12-1-0), atgūstot savā īpašumā pirms diviem gadiem zaudēto Bellator vieglā svara čempiona titulu.

Edijs Alvarezs ar tolaik vēl zaudējuma rūgtumu neizjutušo Maiklu Čendleru pirmo reizi cīņu laukumā tikās 2011. gada novembrī, kad uz kārts tika likta Alvarezam piederošā Bellator vieglā svara čempiona josta. Toreiz visai negaidīti Čendlers ceturtajā raundā paņēma Ediju uz žņaugšanas paņēmienu un izcīnīja uzvaru, kļūstot par jauno Bellator čempionu.

Čendlers divas reizes paspēja aizstāvēt titulu līdz vakarnakt revanša mačā tikās ar Ediju Alvarezu. Pirms cīņas izteikta favorīta nebija, jo neviens nezināja kādā formā ir Alvarezs, kurš veselu gadu nebija aizvadījis nevienu cīņu.

Cīņa bija ļoti līdzīga un tā ritēja punkts punktā līdz pat pēdējā, piektā raunda izskaņai, kura noslēdzās pēc punktiem. Sportistu sejas bija pamatīgi apskādētas. Sānu tiesnešu domas par uzvarētāju dalījās – divi ar punktu skaitu 48-47 uzvaru atdeva Alvarezam, bet viens ar tādu pašu punktu skaitu 48-47 Čendleram.

Līdz ar to par jauno Bellator vieglā svara čempionu tika kronēts Edijs Alvarezs, kurš šo titulu zaudēja pirms diviem gadiem.

„Šī bija kārtējā cīņa, kura pelnījusi titulu „Gada labākā cīņa”, pārliecināts jaunais čempions Edijs Alvarezs. „Par šo cīņu nav jākaunas, tā bija ļoti skatāma. Jau pirms cīņas jutu, ka es kļūšu par jauno vieglā svara čempionu.”

Izmantotie resursi:
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...


Konors Makgregors. Foto: Reuters/Scanpix
9

Pārcelta Makgregora atgriešanās cīņa UFC

UFC vadītājs Dana Vaits atklāja, ka sākotnēji "UFC 303" pasākumā 29. jūnijā paredzētā Konora Makgregora cīņa pret Maiklu Čendleru pārcelta uz vēl nezināmu vēlāku laiku.
Konors Makgregors. Foto: Reuters/Scanpix

Negaidīti atcelta preses konference pirms Makgregora atgriešanās cīņas

Cīņu sporta organizācija UFC bija plānojusi pirmdien Īrijā aizvadīt preses pasākumu pirms "UFC303" cīņu šova, kurā plānota slavenā un skandalozā cīkstoņa Konora Makgregora atgriešanās, taču tas pēdējā brīdī tika atcelts. Makgregors par to publiski atvainojās, norādot, ka tā nācies darīt viņam nekontrolējamu apstākļu dēļ.
Islams Mahačevs. Foto: AP/Scanpix
9

Mahačevs piektajā raundā uzvar Porjē un nosargā vieglā svara čempiona godu

UFC 302 cīņu vakara ietvaros tā galvenajā cīņā viegla svara čempiona titulu nosargāja Islams Mahačevs, kurš piektajā raundā ar žņaugšanas paņēmienu pārspēja Dastinu Porjē.