Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Bijušo UFC čempionu cīņā Barnets uzveic Arlovski

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Bijušo UFC čempionu cīņā Barnets uzveic Arlovski
Džošs Barnets (augšā) cīņā ar Andreju Arlovski
Foto: sherdog.com

Šonakt Vācijas otrajā lielākajā pilsētā Hamburgā cīņu šova „UFC Fight Night 93” vakara centrālajā mačā bijušai UFC un „Pancrase” smagā svara čempions amerikānis Džošs Barnets (35-8) trešajā raundā, pielietojot žņaugšanas paņēmienu uzvarēja citu bijušo UFC čempionu baltkrievu Andreju Arlovski (25-13).

Lai arī abi smagsvari, kuri gaitas profesionālajā MMA uzsāka deviņdesmito gadu beigās, līdz šim viņu ceļi sportā nebija krustojušies.

Pirms šīs divkaujas Arlovskis, kurš UFC čempiona pilnvaras nolika pirms desmit gadiem, pasaules smagā svara reitingā atrādās tabulas sestajā pozīcijā, bet Barneta (viņš UFC čempiona titulu izcīnīja 2002. gadā un uzreiz to arī zaudēja, jo tika pieķerts aizliegto vielu lietošanā) vārds atradās reitinga devītajā vietā.

Neskatoties uz sportistu izkārtojumu reitingos, bukmeikeri tomēr kā favorītu uz šo maču bija izlikuši visu laiku jaunāko čempionu UFC smagā svara divīzijā Džošu Barnetu (Dienā, kad Barnets kļuva par UFC čempionu, viņam bija 24 gadi).

Divkauja iesākās ar daudz asumiem abu sportistu izpildījumā. Gan viens, gan otrs pirmajā raundā bija tuvu zaudējumam/uzvarai ar nokautu. Cīņai ejot smagsvaru temps nedaudz norima. Pirmajā piecu minūšu raundā nedaudz pārliecinošāk stājā darbojās Arlovskis.

Arī otrais raunds sākās baltkrieva zīmē, taču raunda vidū Barnets nogāza pretinieku zemē, kur kontrolēja cīņas gaitu. Cīņas izskaņā amerikānis, kurš sēdēja virsū savam zemē guļošajam pretiniekam un sita, bija tuvu uzvarai ar nokautu, taču Andreju Arlovski glāba gongs.

Trešajā raundā Džošs vēlreiz nogādāja pretinieku parterā. Neskatoties uz to, ka amerikānis ir liels sāpju paņēmienu speciālists, viņš izvēlējās sist Arlovski. Lai aizsargātos no Barneta izdarītajiem sitieniem, baltkrievs pagrieza oponentam muguru, tādejādi ļaujot viņam pielietot žņaugšanas paņēmienu, ko Barnets arī izdarīja.

Trīsdesmit astoņus gadus vecajam Džošam Barnetam šī bija divdesmit pirmā uzvara ar kādu no sāpju paņēmieniem. Amerikānis, kuram šī bija pirmā cīņa Eiropā, vēl joprojām cer, ka viņam tiks dota iespēja vēlreiz pacīnīties par UFC smagā svara čempiona titulu.

Gustafsons ceļā uz trešo UFC titula cīņu

Šajā cīņu šovā piedalījās arī zviedrs Aleksandrs Gustafsons (17-4), kurš ir divkārtējais UFC pussmagā svara titula pretendents. Šoreiz viņš dūres krustoja ar sīksto poļu sportistu, bijušo organizācijas KSW čempionu Janu Blahoviču (19-6).

Priekš Gustafsona cīņa ar Blahoviču bija diezgan personīga, jo pirms diviem gadiem polis uzveica viņa kluba biedru Iliru Latifi (12-5). Arī uz papīra zviedrs bija favorīts.

Cīņā Aleksandrs Gustafsons pilnībā attaisnoja uz viņa likto favorīta lomu. Viņš bija labāks gan stājā, gan parterā visos trīs atvēlētajos piecu minūšu raundos. Tiesa, zviedram bija iespējas maču pabeigt priekšlaicīgi, taču beigu beigās viņš izcīnīja uzvaru pēc punktiem.

Pateicoties uzvarai pār Janu Blahoviču, Gustafsons, kurš pussmagā svara pasaules reitinga tabulā ieņem trešo ailīti, pārtraucis divu cīņu zaudējumu sēriju un visticamāk atkal sevi pieteicis kā vienu no iespējamajiem UFC titula pretendentiem.

„UFC Fight Night 93” rezultāti:

Nr.UzvarētājsZaudētājsMetodeRaundsLaiks
1.Josh BarnettAndrei Arlovskisubmission (rear-naked choke)32:53
2.Alexander GustafssonJan Blachowiczdecision (unanimous)35:00
3.Ryan BaderIlir LatifiKO (knee)22:06
4.Nick HeinTae Hyun Bangdecision (unanimous)35:00
5.Jessin AyariJim Wallheaddecision (split)35:00
6.Peter SobottaNicolas Dalbydecision (unanimous)35:00
7.Ashlee Evans-SmithVeronica MacedoTKO (elbows)32:46
8.Taylor LapilusLeandro Issadecision (unanimous)35:00
9.Christian ColomboJarjis DanhoDRAW (majority)35:00
10.Jack HermanssonScott Askhamdecision (unanimous)35:00
11.Rustam KhabilovLeandro Silvadecision (unanimous)35:00

Izmantotie resursi:
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...

  +1 [+] [-]

, 2016-09-04 13:21, pirms 8 gadiem
Arlovskim pensijā laiks.

     [+] [-]

, 2016-09-04 13:52, pirms 8 gadiem
baigi garlaicīgs fight night šoreiz bija, atskaitot Bader KO un galveno cīņu, protams. cerams, ka UFC203 jau pēc pāris dienām to atspēkos